Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Αντίδραση από όλα τα υπόλοιπα κόμματα / Σιωπή Ν.Δ. για τα χρυσαυγίτικα σόου μέσα στη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντίδραση από όλα τα υπόλοιπα κόμματα / Σιωπή Ν.Δ. για τα χρυσαυγίτικα σόου μέσα στη Βουλή

Δύο ρατσιστικά σόου σε μία ημέρα έκαναν χθες στη Βουλή οι χρυσαυγίτες και στα δύο οι βουλευτές της Ν.Δ. σιώπησαν αισχυντηλά, σε αντίθεση με τους βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων! Η τουλάχιστον αμήχανη στάση της Ν.Δ. έναντι των προκλήσεων της Χρυσής Αυγής συζητήθηκε στο Κοινοβούλιο.

Τα χρυσαυγίτικα σόου έγιναν:

- Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Ο Ηλίας Κασιδιάρης απείλησε με μηνύσεις τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη επειδή δεν προβάλλουν το κόμμα του με τον τρόπο που θα ήθελε αυτός. Ο Δ. Τσακνής αντέδρασε λέγοντας "Τι θέλετε; Να φοβηθώ;". Τόσο ο πρόεδρος της ΕΡΤ όσο και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου σημείωσαν ότι πρόκειται για θέατρο και τηλεοπτικό σόου.

- Στην Ολομέλεια: Ο Γιάννης Λαγός επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα. Σε έναν παραληρηματικό λόγο ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ασυλία του Ρουβίκωνα, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση και ότι το μόνο που βρέθηκε στην κατοχή της είναι... νεροπίστολα! Ακολούθησε επίθεση στον Μ. Μπαλαούρα για τις δηλώσεις του σχετικά με το Άγιο Φως, όπου τον αποκάλεσε "άθεο" και "αστείο".

Φ. Βάκη: Ιδεολογικοί απόγονοι ναζιστών

Η απάντηση ήρθε από τον Ν. Τόσκα: "Τους καλώ να κλειστούν οι ίδιοι στο ντουλάπι της Ιστορίας, εκεί που τους έκλεισε η ήττα τους το 1945, πριν τους κλείσει ο ελληνικός λαός, γιατί ο τους έχει πάρει χαμπάρι. Να μην μιλούν οι υπαίτιοι στο παρελθόν εθνικών προδοσιών και ήττας" τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι "Οι κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες, όταν πρόκειται να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους, είναι πολύ πιο σκληρές από όλα τα καθεστώτα. Η εφαρμογή του νόμου θα γίνει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Θα διαφυλαχθεί η λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος".

Στο ίδιο κλίμα, και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη επισήμανε τη "λεκτική βία ρατσιστικών και μισαλλόδοξων εκφράσεων" από τους χρυσαυγίτες, για τους οποίους τόνισε ότι είναι "ιδεολογικοί απόγονοι των ναζιστών".

ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι: Να ληφθούν μέτρα

Σε όλα τα χρυσαυγίτικα η Ν.Δ. σιώπησε. Αντίθετα, οξύτατα αντέδρασε στους χρυσαυγίτες και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, λέγοντας ότι "ζήσαμε φασιστική παραληρηματική συμπεριφορά" και ότι "η Δημοκρατία πρέπει να αυτοπροστατεύεται". "Να ενεργοποιήσουμε όλες τις ρήτρες που προβλέπονται για ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις" πρόσθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Την απομόνωση της Χρυσής Αυγής ζήτησε από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης. "Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία εν τη γενναιοδωρία της ανέχεται την παρουσία ορκισμένων εχθρών της στον ναό της" τόνισε ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, ζητώντας "να προστατεύσουμε τον κοινοβουλευτισμό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL