Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
O Αλέξης Τσίπρας πρωτοσέλιδο στο "Μανιφέστο"... και όχι μόνο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

O Αλέξης Τσίπρας πρωτοσέλιδο στο "Μανιφέστο"... και όχι μόνο!

Του Αργύρη Παναγόπουλου - Ανταπόκριση από Ιταλία 

Από χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί έναν από τους ηγέτες της ιταλικής αριστεράς, αφού με επιστολή του αποδέχθηκε το κάλεσμα των προσωπικοτήτων για την παρουσίαση ενός ιταλικού ψηφοδελτίου της ιταλικής αριστεράς με επικεφαλής τον... πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του ΚΕΑ.

Η ιταλική αριστερή εφημερίδα "Μανιφέστο" υπογράμμισε εύστοχα αυτή την "αλλαγή" συμπεριλαμβάνοντας τον Αλέξη Τσίπρα στα ηγετικά στελέχη της πολιτικής και συνδικαλιστικής αριστεράς, τον γραμματέα του μεγαλύτερου συνδικάτου Εργατών Μετάλλου FIOM CGIL Λαντίνι, τη γενική γραμματέα του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου CGIL Καμούζο και τον πρόεδρο της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας Βέντολα, το κόμμα του οποίου διεξάγει ένα δύσκολο συνέδριο για να αποφασίσει μεταξύ άλλων και την πολιτική του τοποθέτηση ανάμεσα στην κεντροαριστερά, την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και την ριζοσπαστική αριστερά. Το εξώφυλλο του "Μανιφέστο" κρύβει ίσως και την ικανοποίηση της εφημερίδας από την απάντηση του Αλ.Τσίπρα, δεδομένου ότι βασικά στελέχη της εφημερίδας έχουν υπογράψει ήδη υπέρ της υποψηφιότητας. 

Η χθεσινή επιστολή του Αλ. Τσίπρα, που αποδέχθηκε την υποψηφιότητα που του πρότειναν οι αριστεροί διανοούμενοι, προκάλεσε μια έκρηξη ενθουσιασμού στο κοινωνικά δίκτυα της αριστεράς, με δεκάδες αναρτήσεις της είδησης και χιλιάδες θετικά σχόλια στις διάφορες ιστοσελίδες. Στις αρχές της εβδομάδας είχαν συγκεντρωθεί ήδη έξι χιλιάδες υπογραφές, ενώ από χθες το βράδυ σε αρκετές ιταλικές πόλεις ακτιβιστές των κινημάτων, στελέχη αριστερών συλλόγων και κομμάτων και προσωπικότητες ξεκίνησαν τη δημιουργία επιτροπών στήριξης της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία χωρίς να περιμένουν καν την πρόσκληση από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL