Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κυβέρνηση σε ρόλο Ιεροεξεταστή και Αστυνόμου Σαΐνη

Τον πανικό της κυβέρνησης, που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ακόμη πιο φανερός (βλέπε εκστρατεία λάσπης κατά του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ), επισημαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τον πανικό της κυβέρνησης, που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ακόμη πιο φανερός (βλέπε εκστρατεία λάσπης κατά του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ), επισημαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "σε μια προσπάθεια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού από τις μνημονιακές επιλογές, η κυβέρνηση επιλέγει να παίζει μόνο στο πεδίο της αισχρής προπαγάνδας και να σιωπά πάνω στην πολιτική στρατηγική και τον προσανατολισμό της χώρας. Επιλέγει το ρόλο του σχολιαστή και του λασπολόγου 'θέσεων' του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο η ίδια έχει ανακαλύψει, ντύνεται με την καπαρντίνα του Αστυνόμου Σαΐνη ανακαλύπτοντας τρομοκράτες, παίζει τον ρόλο του Ιεροεξεταστή για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολιάζουν και τη στάση του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου: "Σε όλο αυτό το σκηνικό της άθλιας σπέκουλας, που ξεφεύγει από το πεδίο της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης, ο έτερος κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, επιλέγει τον ρόλο του αμέτοχου σχολιαστή της επικαιρότητας, αντιμέτωπος με τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα και την αδυναμία εκφώνησης της οποιαδήποτε εναλλακτικής πρότασης".

Τελικώς, "δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η λασπολογία απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ εντείνεται όταν η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο είτε λόγω της εμπλοκής στελεχών της σε σκάνδαλα είτε εξαιτίας επερχόμενων μνημονιακών μέτρων. Εξάλλου, το μόνο που έχει απομείνει στην επικοινωνιακή φαρέτρα του κ. Σαμαρά είναι η λάσπη και η προσφυγή σε ρητορική εμφυλιοπολεμικού τύπου, τώρα που το δήθεν success story έχει ξεφουσκώσει και καθημερινά γίνεται ακόμα πιο ορατό το αδιέξοδο της μνημονιακής στρατηγικής".

Παιχνίδια με τους θεσμούς

"Σε αυτόν της τον κατήφορο η κυβέρνηση δεν διστάζει να εντάξει στους σχεδιασμούς της ακόμα και την Προεδρία της Δημοκρατίας, μη σεβόμενη ακόμα και τους πολιτειακούς θεσμούς. Το δε παιχνίδι με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών, έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος να μετριαστεί επικοινωνιακά η επερχόμενη εκλογική ήττα, δείχνει ότι στο επιτελείο του Μαξίμου η εφευρετικότητα των στελεχών δεν γνωρίζει όρια όταν είναι να σκαρφιστούν άθλιες μεθοδεύσεις για τη διαιώνιση της εξουσίας τους", αναφέρουν κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτουν: "Επί της πραγματικής πολιτικής, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το ότι πίσω από την εικόνα ευφορίας που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τα κυβερνητικά στελέχη υπάρχει η πραγματική εικόνα των νέων μέτρων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, οι νέες απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και οι ηχηρές διαψεύσεις, σε διεθνές επίπεδο, των κυβερνητικών υποσχέσεων για φως στο μνημονιακό τούνελ, έξοδο στις αγορές και διόρθωση των αδικιών του Μνημονίου.

Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία για το ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει στήριξη από ολοένα και πιο πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και ότι η αύξηση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με εκτενείς αναφορές στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, αλλά και στο ελληνικό πρόβλημα και στην έκδηλη αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος".

Εθελόδουλη υποταγή Σαμαρά

"Αν κάτι γίνεται πλέον αντιληπτό ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έκθεση της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα, είναι ότι η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής συνταγής λιτότητας θα έχει ακόμα πιο οδυνηρές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία. Απόλυτα συνεπής με τη στρατηγική εθελόδουλης υποταγής, ο κ. Σαμαράς διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι το Μνημόνιο θα συνεχιστεί με κάθε κόστος, μη διατεθειμένος να αξιοποιήσει την οποιαδήποτε δυνατότητα διαπραγμάτευσης".

Στον αντίποδα, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Την ίδια στιγμή, απόλυτα συνεπής με τη δική του στρατηγική ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει το ελληνικό πρόβλημα σε ευρωπαϊκό πρόβλημα και προβάλλει την αναγκαιότητα ρήξης με τις κυρίαρχες επιλογές της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι αντιπαραβάλλονται δύο δρόμοι. Ο δρόμος του Μνημονίου και της περαιτέρω συρρίκνωσης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών και ο δρόμος της ανατροπής της πολιτικής λιτότητας και της αλλαγής των συσχετισμών σε επίπεδο Ευρώπης".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις