Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Ξορκίζει τις εκλογές ο Σαμαράς ονειρευόμενος το 2016
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξορκίζει τις εκλογές ο Σαμαράς ονειρευόμενος το 2016

"Ο Αντώνης Σαμαράς νομίζει ότι ξορκίζει το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, όταν κάνει λόγο για διεξαγωγή των εκλογών το 2016". Έτσι σχολίαζαν στον ΣΥΡΙΖΑ τη χθεσινή, νέα πρωθυπουργική... προφητεία. Την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν καίριες τοποθετήσεις για την επόμενη ημέρα και τις συνεργασίες.

Μόλις έγινε γνωστή η πρωθυπουργική... δέσμευση για εκλογές το 2016, στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμιζαν την έλευση διάφορων παραγόντων ταυτόχρονα, μέσα στους πρώτους μήνες του 2014, γεγονός που καταδεικνύει και την κρισιμότητα της περιόδου: τα επικείμενα νέα μέτρα και η πίεση της τρόικας, η διεύρυνση της ψαλίδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και η μείωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου, η ευρωπαϊκή υποψηφιότητα Τσίπρα -και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις επικείμενες ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα για τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Έτσι "γιορτές έρχονται και οι κυβερνητικές πηγές διαθέτουν την άνεση να κάνουν ευχολόγια για εκλογές το 2016. Η κυβέρνηση όμως καταρρέει. Οι κυβερνητικές παρατάξεις αποσυντίθενται και ο κ. Σαμαράς πολύ γρήγορα θα βρεθεί έκπληκτος προ ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων" ήταν η εκτίμηση που έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Δραγασάκης - Βούτσης για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Όμως, τα μετεκλογικά σενάρια είναι ήδη πάνω στο τραπέζι, υπό το πρίσμα της ευθύνης που έχει έναντι των πολιτών η αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει στο ερώτημα διακυβέρνησης του τόπου.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σημείωσε με νόημα (μιλώντας στον ρ/σ "105,5 Στο Κόκκινο"): "Θα πρέπει να εργαζόμαστε για να ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια στελεχών, που, αν εκλεγούν ή επανεκλεγούν, και όταν παρουσιάσει το πρόγραμμά της η διακυβέρνηση της Αριστεράς (ανεξαρτήτως του αν έχει ή δεν έχει 151, ιδιαίτερα αν δεν έχει 151), θα στηρίξουν, για δικούς τους λόγους, το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει αυτή η κυβέρνηση. Χωρίς, προηγουμένως, να έχουν υπάρξει κάποιες συζητήσεις ή υπόνοια συγκυβέρνησης".

Για το κρίσιμο αυτό θέμα είχε μιλήσει (στη RealΝews) και ο Γιάννης Δραγασάκης: "(Πρέπει) να υπάρξει μια κυβέρνηση ευρείας λαϊκής στήριξης και μεγάλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα διαπραγματευθεί μια νέα συμφωνία για το χρέος, στις κατευθύνσεις που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ, και τη θέση γενικότερα της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι". Σστόχος είναι "μια κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα επιδιώξει να έχει την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική βάση και θα ενώσει τον ελληνικό λαό σε ένα σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της χώρας", υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση Παπαδημούλη στις ύβρεις Βενιζέλου

Για έλλειμμα ψυχραιμίας και ήθους, αλλά και πλεόνασμα πανικού, κατηγόρησε εξάλλου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Παπαδημούλης (επίσης στο ρ/σ "Στο Κόκκινο"). Πανικός που είναι κατανοητός, εξήγησε, "γιατί ο κ. Βενιζέλος παρέλαβε ένα ΠΑΣΟΚ του 20% περίπου, που μετά πήγε στο 12% και τώρα οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν γύρω στο 5%. Μόνο που δεν του φταίει γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει το ότι έχει μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της υπερ-δεξιάς Ν.Δ. και ο κόσμος που νιώθει προδομένος από την πορεία του είναι ο πρώτος που μας τραβάει από το μανίκι για να μην γίνουμε ΠΑΣΟΚ".

Τέλος ο Νίκος Παππάς (στο Real.gr) σχολίασε: "Το τι λέει ο κ. Βενιζέλος δεν έχει πλέον σημασία. Ούτε η ογδοντάλεπτη απολογία του για το σκάνδαλο των υποβρυχίων έπεισε ούτε οι ύβρεις στον δημόσιο διάλογο τον σώζουν. Πρόκειται για λευκή πετσέτα στο πεδίο του δημόσιου διαλόγου. Ούτε την αποχώρησή του με αξιοπρέπεια δεν μπορεί να σχεδιάσει".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL