Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Υποβολέας του Κώστα Τασούλα ο Χαράλαμπος Αθανασίου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υποβολέας του Κώστα Τασούλα ο Χαράλαμπος Αθανασίου!

Ποδαρικό με το αριστερό έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, καθώς στην πρώτη ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή και την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταρρίψει όλα τα προσχηματικά επιχειρήματα αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη.

«Είμαστε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε και να μην ανεχτούμε την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.  

Στο ίδιο κλίμα και ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ: «συνάδελφοι, δεν ξεκινήσαμε καλά. Άκουσα με ευχαρίστηση τον πρωθυπουργό να μιλά στις προγραμματικές δηλώσεις για πολιτικό πολιτισμό. Σε δύο μέρες κάνατε δύο μεγάλα ατοπήματα, δύο ασέλγειες πάνω στον πολιτικό πολιτισμό. Χθες φέρατε την τροπολογία για το Ελληνικό υπέρ των συμφερόντων Λάτση. Και σήμερα δίνετε έναυσμα για να συνεχιστεί ο ευτελισμός του κοινοβουλίου μέσα από κοκορομαχίες μέσα από συζητήσεις που θα έπρεπε να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για να μπούμε στην ουσία»

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε ένας βαρύς αναστεναγμός του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα. Ταυτόχρονα ακούσθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλή Χ. Αθανασίου να του συστήνει να πει για «τα κοινοβούλια και τις δημοκρατίες, ο διάλογος και ο αντίλογος».

Και ο Κ. Τασούλας είπε μετά την δήλωση Τζανακόπουλου: «Έχει πολύ ενδιαφέρον να αναλογιστεί κανείς ότι του φάνηκε πως η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε προαποφασίσει. Σήμερα ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του πριν ακούσει την άλλη άποψη. Τίθεται θέμα τι είναι προαποφασισμένο. Όταν φεύγεις πριν ακούσει τον αντίλογο έχει προαποφασίσει. Η Επιτροπή Δεοντολογίας όταν αποφάσισε είχε ακούσει και τον Δ. Τζανακόπουλο και τον Π. Πολάκη».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL