Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Π. Πολάκη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Π. Πολάκη (Video)

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτήν την διαδικασία και την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοινώνοντας την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από μηνύσεις του Σταμάτη Πουλή και του Γιάννη Στουρνάρα.https://www.youtube.com/embed/4qXGYJ7WA8o

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας δεν έχει την αρμοδιότητα ούτε καν να συζητήσει την υπόθεση, καθώς η αντιδικία του Π. Πολάκη με τον Στ. Πουλή και τον Γ. Στουρνάρα συνδέεται με τα υπουργικά του καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας κι άρα καλύπτεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών.

«Ενεργοποίηση του άρθρου 86 επιθυμεί αυτός που θέλει να αποκαλύψει»

Ο Δ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος επιθυμεί «αυτός που θέλει να αποκαλύψει», ενώ καταλόγισε στην κυβερνητική πλειοψηφία ότι επιδιώκει ενεργοποίηση του άρθρου 62 του Συντάγματος γιατί «εσείς θέλετε να κρυφτείτε».

Ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ακόμα ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παραβίασε τον Κανονισμό της Βουλής και δεν τήρησε την πρόβλεψη για τριήμερη αναμονή μεταξύ της κλήσης του Π. Πολάκη και της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Κ. Τασούλας: «Αποχώρησαν πριν ακούσουν τον αντίλογο»

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αποχώρησαν πριν ακούσουν τον αντίλογο» χαρακτηρίζοντας «προαποφασισμένη» την αποχώρησή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL