Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» / ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»: 10 χειρουργικές αίθουσες στον κεντρικό κόμβο χειρουργείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» / ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»: 10 χειρουργικές αίθουσες στον κεντρικό κόμβο χειρουργείων

Για πρώτη φορά από το 2003, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», ο Κεντρικός Κόμβος των χειρουργείων θα έχει δέκα χειρουργικές αίθουσες, αντί για επτά που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

Όπως ανακοίνωσαν, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, η έναρξη λειτουργίας των επιπλέον τριών χειρουργικών αιθουσών έχει ορισθεί για την 1η Απριλίου.

Οι διοικήσεις του «Αττικόν» και της 2ης ΥΠΕ καταβάλλουν «συνεχή προσπάθεια», σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, «για τη σταδιακή ανάπτυξη και των υπόλοιπων τεσσάρων χειρουργικών αιθουσών και την ενίσχυση του ΠΓΝ «Αττικόν» σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Νέα ΜΑΦ στην Παιδιατρική Κλινική

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα και η νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής, ώστε να «συνδράμει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση σοβαρών και απειλητικών προβλημάτων υγείας παιδιών που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία της Κλινικής».

Έναρξη λειτουργίας πλυντηρίων - Κόκκινη κάρτα στους εργολάβους

Επιπλέον τον προηγούμενο μήνα ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες για την εκκίνηση λειτουργίας του συγκροτήματος πλυντηρίων του νοσοκομείου. Το συγκρότημα αυτό, το οποίο σημειωτέον δεν έχει λειτουργήσει ποτέ από την αρχική του εγκατάστασή (2003), αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλύσης και σιδερώματος του ακάθαρτου ιματισμού με δυνατότητα κάλυψης των αναγκών του νοσοκομείου.

Όπως σημειώνει η διοίκηση του «Αττικόν», όλα τα προηγούμενα χρόνια, το νοσοκομείο κατέφευγε σε εργολαβικές υπηρεσίες για τη κάλυψη των αναγκών του, με συνολικό κόστος, ενδεικτικά, κατά τη τελευταία πενταετία περίπου 1.300.000 ευρώ.

Με την έναρξη λειτουργίας του συγκροτήματος αυτού, αναμένεται να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου, αλλά και όμορων νοσηλευτικών ιδρυμάτων με ταυτόχρονη μείωση των χρηματικών εκροών κατά περίπου 190.000 ευρώ ετησίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL