Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το Υπουργείο Υγείας ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στις θεραπείες καρκινοπαθών στο Αττικό

Όπως αποκαλύπτεται από δελτίο τύπου της Διοίκησης του Παν. Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τις θεραπείες καρκινοπαθών ασθενών αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση από το Υπουργείο Υγείας να εγκρίνει τις σχετικές πιστώσεις στον Προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, ώστε να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα φάρμακα.

Και ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου είχε μεριμνήσει έγκαιρα να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας την αύξηση των ορίων του Προϋπολογισμού, όπως αναφέρει στο ΔΤ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών, το Υπουργείο Υγείας καθυστερεί με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, οπότε και εμφανίστηκε η προσωρινή έλλειψη σε φαρμακευτικό υλικό, με αποτέλεσμα να γίνει μεταφορά των προγραμματισμένων θεραπειών για αργότερα.

Τελικά το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου την αύξηση των ορίων στον Προϋπολισμό οπότε και η Διοίκηση του Νοσοκομείου προέβει στις παραγγελίες των φαρμάκων οι οποίες θα έρθουν στο Νοσοκομείο της επόμενες ημέρες ώστε έτσι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του.

Φαίνεται πως για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον υπουργό του Κικίλια η επικοινωνία και τα σόου όπως αυτό με τις ιδιωτικές κλινικές είναι σε πρώτη προτεραιότητα...

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο