Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μερόπη Τζούφη: Κανένας διορισμός με τον κανόνα 1 προς 5 της Ν.Δ. για το Δημόσιο

“Η επιστροφή που ετοιμάζει η Ν.Δ. στον κανόνα του 1 προς 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο θα ακυρώσει στην πράξη την επαναστελέχωση της Παιδείας και της έρευνας με νέο δυναμικό, όπως και σειρά άλλων μεταρρυθμίσεων” τόνισε μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη. Αν εφαρμοστεί ο κανόνας, εξήγησε, αντί για 9.800 διορισμούς φέτος, “θα πέσουμε στους 1.800 και η Ν.Δ. λέει ότι οι 1.200 πρέπει να είναι αστυνομικοί. Πρακτικά, λοιπόν, δεν θα μπορεί να διοριστεί κανένας εκπαιδευτικός και κανένας γιατρός στο σύστημα” είπε, τονίζοντας ότι μετά από διαπραγμάτευση της κυβέρνησης επετεύχθη η επιστροφή της αναλογίας προσλήψεων - αποχωρήσεων στο Δημόσιο στο 1 προς 1 ώστε να ενισχυθούν με νέο δυναμικό οι ευαίσθητοι τομείς της Παιδείας και της Υγείας που επλήγησαν δραματικά στην κρίση.

Αναφερόμενη στο έργο του υπ. Παιδείας, υπενθύμισε πως τα σχολεία ξεκινούσαν καθυστερημένα, με δεκάδες χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και χωρίς βιβλία, ενώ ο προϋπολογισμός για την Παιδεία ήταν στο 1,38% του ΑΕΠ. “Φέτος τα βιβλία είναι ήδη εκεί πριν κλείσουν τα σχολεία. Θα 'τρέξουν' 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και έχουν εξαγγελθεί 15.000 προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών για το 2020 και το 2021. Ο προϋπολογισμός έφτασε στο 3% του ΑΕΠ και πρόθεση είναι να φτάσει στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους του 4%-5%. Επίσης, ιδρύθηκαν ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης και καθιερώθηκε η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση” ανέφερε.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις