Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρεμιέρα των Πανελλαδικών και για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων

Μετά τα Επαγγελματικά Λύκεια

Μετά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, στη “μάχη του γραπτού” μπαίνουν και οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που εξετάζονται σήμερα στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Οι περίπου 102.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 78.335 θέσεις που διατίθενται φέτος από τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ στο νέο μηχανογραφικό περιλαμβάνονται 125 νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος ως αποτέλεσμα της συνολικής αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων είναι περίπου 85.000 και 15.000 των Επαγγελματικών.

Βατά θέματα

Η αυλαία των εξετάσεων άνοιξε χθες για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Τα θέματα ήταν βατά, χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες ή εκπλήξεις. Στους υποψηφίους δόθηκε απόσπασμα από την ομιλία του Αλμπέρ Καμύ στην Ακαδημία της Σουηδίας το 1957, όταν κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, το οποίο αναφέρεται στην τέχνη και στον κοινωνικό ρόλο του καλλιτέχνη. Στο δεύτερο θέμα κλήθηκαν να απαντήσουν αν έχουν την ανάγκη από κάποια μορφή τέχνης στη ζωή τους με αφορμή το ποίημα της Ιταλίδας ποιήτριας Άλντα Μερίνι με τίτλο «Ένα ποίημα, δύο ερμηνείες».

Αύριο, Σάββατο, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται στο μάθημα της Άλγεβρας, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ συνεχίζονται τη Δευτέρα με τα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού (Αρχαία ή Μαθηματικά).

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις