Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ / Πάντα εκεί...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ / Πάντα εκεί...

Του Κωνσταντίνου Γκελντή

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους έρχεται κάθε χρόνο στην πόλη μας για να φέρει σε επαφή εκατοντάδες παιδιά με τη μαγεία της μεγάλης οθόνης. Έρχεται να ενημερώσει, να προβληματίσει, να παρασύρει τις παιδικές ψυχές σε έναν κόσμο που η εικόνα μεταμορφώνει τη σκοτεινή αίθουσα του σινεμά σε πηγή φωτός για τα διψασμένα για αισθητική ποιότητα παιδιά της επαρχίας…

Τα σχολεία επί μία εβδομάδα, εδώ και είκοσι χρόνια, ζουν έντονα στους ρυθμούς του φεστιβάλ. Μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια μπορούν να είναι θεατές επιλεγμένων ταινιών από όλον τον κόσμο, να είναι μέλη κριτικών επιτροπών, δημοσιογράφοι στην εφημερίδα «Zizanio News» και στο κανάλι του φεστιβάλ «Daily News», δημιουργοί ταινιών στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών νέων δημιουργών κ.ά.

Συμμετέχουν ενεργά σε κινηματογραφικά εργαστήρια, γίνονται δέκτες μια αύρας και μιας κουλτούρας που προετοιμάζει τους αυριανούς ανθρώπους της έβδομης τέχνης με τρόπο που να υπηρετούν τον άνθρωπο.

Το φεστιβάλ έχει τεράστια δύναμη, γιατί βγάζει χιλιάδες παιδιά της επαρχίας από τον κοινωνικό αποκλεισμό που συνεπάγονται η υποκουλτούρα και η φτηνή διασκέδαση. Βγάζει από το περιθώριο νέους ανθρώπους και τους δίνει τη δυνατότητα να αναδειχτούν, να αξιοποιήσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο και να γίνουν δημιουργοί.

Η συνεύρεση επίσης με νέους και παιδιά από άλλες χώρες δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών δεσμών φιλίας, γεγονός που βγάζει από την εσωστρέφεια και την απομόνωση νέους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι για ποικίλους λόγους στο περιθώριο της ζωής.

Τέλος, οι παράλληλες με την προβολή ταινιών πολιτιστικές δράσεις δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά της πόλης μας να βιώσουν εμπειρίες πολύτιμες για την ενίσχυση της ψυχής και του μυαλού τους. που χαράσσουν και διαμορφώνουν ένα ποιοτικό μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL