Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπέρ ΕΔΟΕΑΠ η Διεθνής Ένωση Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας

Εόψει της δίκης στο ΣτΕ

 

Την προστασία και τη βιωσιμότητα του του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρήσεως και Ασφαλίσεως (ΕΔΟΕΑΠ) ζητά η Διεθνής Ένωση Αυτοδιαχειριζομένων Ταμείων (Αssociation Internationale de la Mutualite - AIΜ).

Σε ψήφισμα αλληλεγγύης που εξέδωσε ενόψει της εκδίκασης προσφυγής μερίδας εργοδοτών κατά της εισφοράς 2% στο ΣτΕ (24 Ιουνίου), η ΑΙΜ επισημαίνει ότι «για την εν λόγω εισφορά είχαν συμφωνήσει, πριν από τη θέσπισή της, οι κυριότεροι εργοδοτικοί φορείς όσο και το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων», καθώς «ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε με πλειοψηφία άνω του 90% από την ελληνική Βουλή».

«Ο ΕΔΟΕΑΠ διεξάγει έναν δίκαιο αγώνα ως το ασφαλιστικό ταμείο όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ» τονίζει η ΑΙΜ αναφέροντας πως ο Οργανισμός αποτελεί «υπόδειγμα ασφαλιστικού παρόχου για την Ελλάδα, που δεν λαμβάνει κοινωνικούς πόρους και ουδέποτε επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό», εξηγώντας ότι τα έσοδά του «προέρχονται μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων και την εν λόγω 2% εισφορά».

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι μέλος της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (ΟΑΤΥΕ) εταίρου και μέλους της ΑΙΜ άνω των 20 ετών. Η ΑΙΜ εκπροσωπεί 59 ομοσπονδίες - μέλη σε 29 χώρες που παρέχουν κάλυψη υγείας σε 240 εκατ. πολίτες παγκοσμίως, εκ των οποίων 200 εκατ. στην Ευρώπη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις