Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στον χώρο της Ψυχικής Υγείας παρουσιάζει η εκπομπή «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 απόψε, ώρα 5 μ.μ. Πρόκειται για ένα συλλογικό εγχείρημα, όπου μετέχουν άνθρωποι που έχουν βιώσει έντονο ψυχικό πόνο, συγγενείς, επαγγελματίες στον χώρο της ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Αμφισβητούν το στερεότυπο της λεγόμενης “ασθένειας” και επικεντρώνουν στην αξία και τη μοναδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Μέσα από τις δράσεις του το Παρατηρητήριο στοχεύει στην προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων, την κατάρριψη του στίγματος και την προώθηση εναλλακτικών μοντέλων συμμετοχικής διαχείρισης του ανθρώπινου πόνου. Σε επιμέλεια Πάνου Κάσαρη, Στέλιου Νικητόπουλου.

Την επικαιροποίηση των στοιχείων τους υπενθυμίζει ο ΕΔΟΕΑΠ στους ασφαλισμένους, επισημαίνοντας ότι η επικαιροποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπόνηση της αναλογιστικής μελέτης, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει επ' αυτού στις 3 Ιουνίου. Η αναλογιστική μελέτη θα αποτελέσει ένα εκ των βασικών νομικών επιχειρημάτων έναντι των εργοδοτικών προσφυγών που ζητούν την κατάργηση του 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ. Η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. Έχουν επικαιροποιήσει 6.200 ασφαλισμένοι από τους 17.500.

Πρεμιέρα χθες της εκπομπής «Άλλη διάσταση» με τον Κώστα Αρβανίτη στην ΕΡΑ Σπορ. Πρώτος καλεσμένος, 9-11 το πρωί, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Πρεμιέρα σήμερα, ώρα 6 το πρωί, και για το ΕΡΤ Sports, το νέο, αποκλειστικά αθλητικό κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που φέρνει σε κάθε σπίτι ελεύθερα τη Super League, τη Football League, τα παιχνίδια της Basket League, όλα τα Grand Prix της F1, το τένις, τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού, καθώς και αθλητικές εκπομπές με πλούσιο ρεπορτάζ και αποκλειστικό περιεχόμενο.

Ο Θανάσης Λάλας στην ΕΡΤ Μια σειρά συνεντεύξεων με σπουδαίες προσωπικότητες παρουσιάζει κάθε Δευτέρα, ώρα 7.30 στην ΕΡΤ2, ο Θανάσης Λάλας. Πρόκειται για την εκπομπή «Τετράδια», που περιέχουν τις σημειώσεις από συνεντεύξεις του στο παρελθόν, με πρόσωπα όπως οι Άρθουρ Μίλερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Φίλιπ Ροθ, Τζον Νας, Σον Κόνερι, Ντόρις Λέσινγκ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Κέβιν Κόστνερ, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Άρθουρ Πεν, Πλάθιντο Ντομίνγκο, Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Την ερχόμενη Δευτέρα προβάλλεται η συνένετευξη με τον κορυφαίο Αμερικανό συγγραφέα Φιλίπ Ροθ.

«Επόμενη μέρα» Τη Δευτέρα στις 10 μ.μ. στην ΕΡΤ1, καλεσμένοι στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου θα είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού Θανάσης Χειμωνάς, ο πρώην υπουργός Νίκος Μπίστης και ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη παρουσιάζει το Αρχείο της ΕΡΤ με αφορμή την επέτειο θανάτου του, στις 8 Φεβρουαρίου 1972. Πρόκειται για την εκπομπή «Περισκόπιο - Από τη Σύρα στον Πειραιά, η γέννηση ενός ρεμπέτη», παραγωγής 1987, που παρουσιάζει τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή του Συριανού ρεμπέτη, που είχε γυριστεί τότε με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL