Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Ο Αρβανίτης, οι γιατροί και τα εμβόλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Αρβανίτης, οι γιατροί και τα εμβόλια

Σάλος στο Ίντερνετ και τα social media δημιουργήθηκε χθες μετά από θέμα στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη «Άλλη Διάσταση» σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Η κριτική που δέχθηκε η εκπομπή ήταν ότι έδωσε πολύ χρόνο στους "αντιεμβολιαστές" και διάφορους "ψεκασμένους", ενώ το σούπερ «Σώζει ή απειλεί ζωές το εμβόλιο;» θεωρήθηκε ουδέτερος σε μια διαμάχη στην οποία η εκπομπή έπρεπε να πάρει θέση.

Όσοι άσκησαν κριτική φαίνεται ότι δεν παρακολούθησαν την εκπομπή, η οποία σαφώς έπαιρνε θέση υπέρ των εμβολιασμών. Το δε ερώτημα του σούπερ αποδομήθηκε στη συνέχεια σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η εκπομπή αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με στόχο την ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού για την ανάγκη να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, στο στούντιο της εκπομπής είχαν προσκληθεί δύο κορυφαίοι επιστήμονες, προκειμένου να τονίσουν την ανάγκη εμβολιασμού και να καταρρίψουν διάφορους μύθους και θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια. Η κ. Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και ο κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας, παιδίατρος και πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Οι δύο γιατροί επί τουλάχιστον 20 λεπτά ανέπτυξαν όλους τους κινδύνους που κρύβει η επιλογή κάποιων γονιών να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Παράλληλα, ο παρουσιαστής της εκπομπής Κώστας Αρβανίτης ξεκάθαρα πήρε θέση υπέρ των εμβολιασμών λέγοντας ότι 'εγώ τα δικά μου παιδιά τα εμβολίασα, για να είμαστε ξεκάθαροι, γιατί στα πράγματα πρέπει να παίρνεις θέση'.

Ξεκάθαρη επιλογή της εκπομπής ήταν στο στούντιο να μην φιλοξενηθούν εκπρόσωποι του 'αντιεμβολιαστικού κινήματος', καθώς δεν υπήρχε κανένα θέμα αντιπαράθεσης, αλλά θέσης υπέρ των εμβολίων, έστω και αν κάποιοι εμφανώς κακόβουλοι 'ανακάλυψαν' προσπάθεια υποστήριξης του 'αντιεμβολιαστικού' κινήματος.

Η άποψη αυτών που δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό παρουσιάστηκε σε βίντεο από έναν πατέρα που έχει επιλέξει να μην εμβολιάσει τα παιδιά του και τον γιατρό Θεοφάνη Δρόσο, διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής στο δημόσιο νοσοκομείο Παμμακάριστος. Το βίντεο ήταν διάρκειας 2' και 46'', στο πλαίσιο ενός θέματος που συνολικά είχε διάρκεια 25 λεπτά, με τις απόψεις υπέρ του εμβολιασμού να είναι κυρίαρχες».

Ο ίδιος ο Κ. Νταλούκας με ανάρτησή του στο fb σημειώνει: «...Σε καμία όμως περίπτωση δεν σχημάτισα ούτε για λίγο την εντύπωση ότι ο δημοσιογράφος ή το κανάλι ήταν εναντίον των εμβολιασμών. Αυτό ήταν ξεκάθαρο εξ αρχής και θα αδικούσε κατάφωρα τους συντελεστές της εκπομπής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL