Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Τετρακόσιες επιχειρήσεις διαδικτυακής ενημέρωσης στο Μητρώο On Line Media
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τετρακόσιες επιχειρήσεις διαδικτυακής ενημέρωσης στο Μητρώο On Line Media

Τετρακόσιες επιχειρήσεις διαδικτυακής ενημέρωσης κατέθεσαν αίτημα να εγγραφούν το Μητρώο Οn Line Media που άνοιξε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Επικοινωνίας σύμφωνα με τον «νόμο Παππά», πριν από περίπου έναν χρόνο, και έχει σκοπό την καταγραφή και τη ρύθμιση του χώρου της διαδικτυακής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, όπως προκύπτουν από τις καταγραφές της ΓΓΕΕ, τα αιτήματα εγγραφής άγγιξαν τα 398. Από αυτά, σε 196 έχουν ταυτοποιηθεί τα μέλη (ποσοστό 49,25%), ενώ οι 202 αιτήσεις βρίσκονται σε διαδικασία ταυτοποίησης (50,75%). Η μη ταυτοποίηση των επιχειρήσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο σε ελλείψεις δικαιολογητικών, τα οποία αναμένεται να συμπληρωθούν (βλ. και γράφημα).

Οι ταυτοποιημένες επιχειρήσεις απασχολούν συνολικά 2.115 εργαζόμενους, εκ των οποίων δημοσιογράφοι είναι μόλις 1.040. Από αυτούς 682 με εξαρτημένη σχέση εργασίας και 358 με σύμβαση έργου.

Το Μητρώο On Line Media είναι ανοικτό σε όλες τις επιχειρήσεις του Διαδικτύου και στοχεύει:

* Στην ενίσχυση της διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των online media.

* Στην ενίσχυση της διαφάνειας στις εργασιακές σχέσεις και συνεπώς στη βελτίωσή τους.

* Στην ενίσχυση της πολυφωνίας.

* Στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης.

Ως κίνητρο για την εγγραφή στο Μητρώο προσφέρθηκε σειρά προνομίων για τους εγγεγραμμένους, με κυριότερο το δικαίωμα πρόσβασης στην κρατική διαφήμιση. Παράλληλα οι εγγεγραμμένοι θα έχουν α) δωρεάν παροχή Υπηρεσίας Εντοπισμού Λογοκλοπής σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), β) συνεργασία στα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και λοιπά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ) και γ) διαπίστευση δημοσιογράφων.

Για την εγγραφή στο Μητρώο οι επιχειρήσεις οφείλουν να καταθέσουν στοιχεία της επιχείρησης και του νόμιμου εκπροσώπου. Επίσης στοιχεία εκδότη και διευθυντή, αριθμό εργαζομένων και μορφή εργασιακής σχέσης, μετοχική σύνθεση, σύνδεση ιστοσελίδων με το ΑΦΜ της επιχείρησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL