Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Αίτηση εκκαθάρισης εν λειτουργία του ΔΟΛ καταθέτουν οι τράπεζες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίτηση εκκαθάρισης εν λειτουργία του ΔΟΛ καταθέτουν οι τράπεζες

Ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσουν οι τράπεζες στα δικαστήρια την αίτηση εκκαθάρισης εν λειτουργία εναντίον του ΔΟΛ, κάποιες ελπίδες διαμορφώνονται για τη διάσωση του συγκροτήματος, όχι μόνο από την έλευση Μουλόπουλου, αλλά και από την απόφαση του εισαγγελέα να μην επιβάλει χρηματική εγγύηση στον Στ. Ψυχάρη, αλλά μόνο τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή χθες. Ο εκδότης είναι κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φοροδιαφυγή για ποσό περίπου 48 εκατ. ευρώ, μετά από έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν με κατηγορηματικότητα ότι «Η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε είναι στο χέρι της να βρει επενδυτή» ή όποια χρηματοδότηση για τον ΔΟΛ. «Εάν όμως εκδηλωθεί ενδιαφέρον, θα βοηθήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο, όπως στην περίπτωση Μαρινόπουλου» σημείωναν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι.

Την εκκαθάριση ως ειδικός διαχειριστής πρόκειται να αναλάβει η εταιρεία συμβούλων Grant Thornton, σύμφωνα με πηγές από την Alpha Bank. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η εκδίκαση της προσφυγής ορίζεται σε διάστημα έπειτα από έναν-δύο μήνες από την κατάθεσή της, ενώ η έκδοση απόφασης απαιτεί άλλο τόσο χρονικό διάστημα, περιθώριο κατά το οποίο θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις.

Ν. Βούτσης: Καμπανάκι για τη Δημοκρατία η κρίση στον Τύπο

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων του ΔΟΛ είχε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο συγκρότημα και το σύνολο του Τύπου. Ερωτηθείς για τις σκληρές ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης μετά την εμπλοκή του κ. Μουλόπουλου στον ΔΟΛ, απάντησε: «Είναι μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, διεργασία, που ενδεχομένως να βοηθήσει έτσι ώστε να ανοίξει ένας δρόμος και να βρεθούν λύσεις, να μείνουν ζωντανοί οι τίτλοι με το περιεχόμενο και τους εργαζόμενούς τους σε όλο το φάσμα του Τύπου. Δεν μιλάω ιδιαίτερα για τον ΔΟΛ». Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, «Η κρίση στον Τύπο είναι ένα μεγάλο καμπανάκι κι ένα μεγάλο πλήγμα για την ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα». Μάλιστα, κάλεσε την αντιπολίτευση στα κρίσιμα θέματα, τα οποία, όπως είπε, «όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι θέματα που άπτονται της Δημοκρατίας και της ουσίας της», να μη φέρεται με ανευθυνότητα.

"Όσκαρ υποκρισίας" στην αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Οι εκπρόσωποι της διαπλοκής δεν μπορούν να ξεγελάσουν πια κανέναν». Όπως σημειώνει, «Τα κόμματα που επί χρόνια μεθόδευσαν με συστηματικό τρόπο τον σχηματισμό του τριγώνου διαπλοκής ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, στις τράπεζες και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που μοίραζαν δάνεια με ‘αέρα’, αλλά και κρατική διαφήμιση στους αρεστούς τους, οδηγώντας την πολιτική και τον ελληνικό Τύπο σε απαξίωση μόνο και μόνο για να διατηρηθούν στην εξουσία, εξαπολύουν μύδρους κατά της διαπλοκής».

Αξίζουν Όσκαρ γραφικότητας, υποκρισίας και ψευτιάς, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ξαφνικά ο ΔΟΛ έγινε διαπλεκόμενος, ενώ μέχρι προχθές ήταν το υπόδειγμα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης, που πρέπει οπωσδήποτε να σωθεί από τη χρεοκοπία» σημειώνει και ρωτά: «Ας μας πουν, για παράδειγμα, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ κάτι για το δάνειο ύψους 96 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που πήρε ο ΔΟΛ λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Υπήρξε ή όχι πολιτική παρέμβαση για το συγκεκριμένο δάνειο; Οι πρακτικές αυτές συνιστούν οριστικά παρελθόν. Η νομιμότητα θα επικρατήσει, η διαπλοκή θα ηττηθεί οριστικά, όση λάσπη κι αν ρίξουν, όσες κραυγές περί ‘σκανδάλου’ κι αν βγάζουν οι αιωνίως βουτηγμένοι στα σκάνδαλα».

Ρ. Σβίγκου: Καμία κομματική ή κυβερνητική ντιρεκτίβα

Ειδικότερα για την ανάληψη ευθύνης στον ΔΟΛ από τον Β. Μουλόπουλο, η εκπρόσωπος Τύπου Ράνια Σβίγκου σημείωσε, μιλώντας στον ρ/σ Κόκκινο: «Ήταν μια καθαρά προσωπική επιλογή αυτή του Βασίλη Μουλόπουλου. Δεν υπαγορεύτηκε από καμία κομματική ή κυβερνητική ντιρεκτίβα». Και συμπλήρωσε για τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης: «Όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με δική του ευθύνη -και όχι με ευθύνη της ιδιοκτησίας του μέσου- κλείνει μια ιστορική εφημερίδα. Σήμερα οι ίδιοι μιλούν για παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκρότημα. Υποκριτικά βέβαια ξεχνούν ότι ο κ. Καψής ήταν υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης υπουργός Εσωτερικών και μετά διευθυντικό στέλεχος στον ΑΝΤ1 κ.ο.κ.».

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, σημείωσε: «Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL