Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.9°C23.6°C
2 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.3°C22.9°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.1°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.3°C21.9°C
3 BF 49%
Σήμερα οι τράπεζες καταγγέλλουν τα δάνεια του ΔΟΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα οι τράπεζες καταγγέλλουν τα δάνεια του ΔΟΛ

Να προχωρήσουν σε καταγγελία των δανείων του ΔΟΛ αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες Alpha, Εθνική και Πειραιώς σε σύσκεψη που είχαν χθες, έπειτα από παράλειψη καταβολής δόσης δανείου του Οργανισμού ύψους περί τα 8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα ή στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ειδοποιηθεί ο ΔΟΛ από τις τράπεζες με εξώδικη επιστολή.

Με την καταγγελία της δανειακής σύμβασης, το σύνολο της δανειοδότησης του ΔΟΛ (περί τα 200 εκατ. ευρώ) καθίσταται ληξιπρόθεσμο και είναι άμεσα απαιτητό. Με την κίνησή τους οι τράπεζες αποκτούν το δικαίωμα να δεσμεύσουν το σύνολο των εσόδων του ΔΟΛ. Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος ώστε είτε α) η επιχείργηση να οδηγηθεί σε πτώχευση, είτε β) να αναζητηθεί συμβιβασμός με τους πιστωτές της, έτσι ώστε ο έλεγχος του συγκροτήματος να περάσει σε άλλο ενδιαφερόμενο επενδυτή εάν αυτός υπάρξει. Στη δεύτερη περίπτωση, ο επενδυτής υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί να καταβάλει περί τα 25 εκατ. ευρώ για να επανεκκινήσει την επιχείρηση, αλλά και να συμφωνήσει σε business plan που θα περιλαμβάνει περικοπές πάσης φύσεων και απολύσεις προσωπικού.

Η καταγγελία της δανειακής σύμβασης ανοίγει επίσης τον δρόμο έτσι ώστε οι τράπεζες να απομακρύνουν το σημερινό Δ.Σ. και την οικογένεια Ψυχάρη από τη διοίκηση της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για την ερχόμενη Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL