Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.5°C13.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C13.8°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.1°C13.8°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.3°C
1 BF 75%
Συναντήσεις Τσίπρα με τους νέους καναλάρχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναντήσεις Τσίπρα με τους νέους καναλάρχες

Επισφραγίζει ο πρωθυπουργός τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και το νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά τον διαγωνισμό, σε βάση νομιμότητας και διαφάνειας, έπειτα από 27 χρόνια ανομίας. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε χθες κύκλο επαφών με τους «υπερθεματιστές» για τις τηλεοπτικές άδειες -επιχειρηματίες των τηλεοπτικών σταθμών, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού ξεκίνησε χθες το απόγευμα, με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ν. Παππά στο Μαξίμου, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μέτοχο της "Alter Ego". Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός δέχθηκε τον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΪ, ενώ σήμερα ή αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Θ. Κυριακού του ΑΝΤ1. Σύντομα το κατώφλι του Μαξίμου θα περάσει και ο Ιβάν Σαββίδης της εταιρείας "Dimera", τέταρτος «υπερθεματιστής», όταν ελεγχθεί το οικονομικό υπόβαθρο της εταιρείας, οι φορολογικές, τραπεζικές κ.λπ. ενημερότητες, το πόθεν έσχες του μετόχου και καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος. Πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία υπερκαλύπτει με άνεση το σύνολο του τιμήματος και η διαδικασία ελέγχου θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά της κυβέρνησης τονίστηκε η απαίτηση να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος, ενώ υπογραμμίστηκε ότι οι εταιρείες θα παρακολουθούνται με αυστηρότητα. Οι επιχειρηματίες, από την πλευρά τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησαν να προχωρήσει η διαδικασία το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να γίνει σύντομα η μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Οι καναλάρχες δηλώνουν έτοιμοι να «τρέξουν», καθώς έχουν ήδη επενδύσει ένα σεβαστό ποσό στις τηλεοπτικές εταιρείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL