Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιμόρφωση δημοσιογράφων για θέματα ισότητας των φύλων

  Το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για δημοσιογράφους πάνω σε θέματα ισότητας...

 

Το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για δημοσιογράφους πάνω σε θέματα ισότητας των φύλων, σεξιστικής συμπεριφοράς και της πολιτικής συμμετοχής των γυναικών, από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε δημοσιογράφους, γυναίκες και άνδρες, που εργάζονται σε έντυπα, οπτικοακουστικά και ηλεκτρονικά Μέσα, καθώς και σε θέσεις επικοινωνίας (π.χ. γραφεία Τύπου, δημοσίων σχέσεων κ.ά.) σε οργανισμούς, φορείς και υπηρεσίες. Θα πραγματοποιηθούν δύο Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου, 4-6 και 11-13, σε τοποθεσία κοντινή στην Αθήνα και όλα τα έξοδα μετακίνησης, συμμετοχής και διαμονής των συμμετεχόντων/ουσών καλυμμένα από τα κονδύλια του σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν ζητήματα:

* Πολιτικής συμμετοχής των γυναικών στην Ελλάδα.

* Ισότητας στην εκπροσώπηση των γυναικών στα ΜΜΕ και ευρύτερα στη δημόσια σφαίρα.

* Όψεις της σεξιστικής συμπεριφοράς και διακρίσεων με βάση το φύλο στα ΜΜΕ και τη δημόσια σφαίρα.

Δεκτοί θα γίνουν 30 συμμετέχοντες που πληρούν τις προϋποθέσεις, με σειρά προτεραιότητας, για αιτήσεις που θα κατατεθούν έως τις 30 Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας της ΕΣΗΕΑ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο