Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από τους πρόσφυγες για τους πρόσφυγες

  Νέα σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τους πρόσφυγες θα προβληθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 9 μ.μ. και κάθε Δευτέρα μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής....

 

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τους πρόσφυγες θα προβληθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 9 μ.μ. και κάθε Δευτέρα μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο του καινοτόμου πρότζεκτ «Home New Home», στο πλαίσιο του οποίου γυρίστηκαν περισσότερα από 45 ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη, χώρες που υποδέχτηκαν το κύμα των προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες περιοχές.

Τα ντοκιμαντέρ δημιούργησαν νέοι άνθρωποι των χωρών υποδοχής και πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους πήραν για πρώτη φορά στα χέρια τους κάμερα, συχνά την κάμερα του τάμπλετ και του κινητού, αφού συμμετείχαν σε εντατικά σεμινάρια κινηματογραφικής αφήγησης από καταξιωμένους σκηνοθέτες και πανεπιστημιακούς.

Αυτά τα ντοκιμαντέρ προβάλλονται σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, όπου έχουν κερδίσει βραβεία και, το σημαντικότερο, έχουν αγγίξει ένα ευρύ κοινό, προσφέροντας γνώση και συγκίνηση.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις