Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Ωραιόκαστρο / Ωραιόκαστρο: Συνεχίζουν την επίδειξη μίσους στα προσφυγόπουλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ωραιόκαστρο / Ωραιόκαστρο: Συνεχίζουν την επίδειξη μίσους στα προσφυγόπουλα

Νέα ένταση δημιουργήθηκε χθες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Ωραιόκαστρο όταν και πάλι συγκεντρώθηκαν μέλη της λεγόμενης «Πατριωτικής Ένωσης Ωραιοκάστρου» για να παρεμποδίσουν την είσοδο στο σχολείο των εννέα προσφυγόπουλων από το κέντρο φιλοξενίας «Αλεξίλ», για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.

Οι ακροδεξιοί φώναζαν και πάλι ρατσιστικά συνθήματα, ενώ επιτέθηκαν στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ, αλλά και φραστικά στα μέλη των αλληλέγγυων αντιρατσιστικών οργανώσεων που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους στα προσφυγόπουλα.

Έξω από τον αύλειο χώρο του σχολείου βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ όπως έγινε και την περασμένη Παρασκευή τα προσφυγόπουλα, φθάνοντας στο σχολείο, μπήκαν από την πίσω είσοδο και όχι από την κεντρική. Κάποια στιγμή, ένα μέλος της ακροδεξιάς ομάδας, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του μπήκε μέσα στον αύλειο χώρο του σχολείου και μόλις έγινε αντιληπτό, μέλη των αντιρατσιστικών οργανώσεων του επιτέθηκαν με ρόπαλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Το πλέον θλιβερό και απάνθρωπο είναι ότι η διοίκηση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είχε ταχθεί κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων στο σχολείο, ενώ έλαβε απόφαση για τριήμερη αποχή των μαθητών του σχολείου. Στη σχετική απόφαση που κοινοποίησε ο σύλλογος στη διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου υπάρχουν πολλά σημεία που πολύ πιθανόν να εμπίπτουν στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, ενώ καταδικάζεται και η εκδήλωση που διοργανώθηκε για την υποδοχή των προσφυγόπουλων από καθηγητές, μαθητές και αλληλέγγυους πολίτες.

"Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων, όπως το είχε σχεδιάσει. Τα παιδιά και στο Ωραιόκαστρο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πηγαίνουν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Κάποιες μειοψηφίες θλιβερές, κάποιων ακραίων φασιστικών στοιχείων τις αφήνουμε και προχωράμε κανονικά” δήλωσε , χθες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Τις αντιδράσεις των ακροδεξιών του Ωραιοκάστρου καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι “οι συνεχιζόμενες προκλήσεις από μειοψηφίες ακροδεξιών στοιχείων, μελών της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου», που με ρατσιστικά πανό και συνθήματα προσπαθούν να σπείρουν το μίσος εναντίον ανυπεράσπιστων παιδιών, θα πέσουν στο κενό”. “Η παιδεία και η γνώση είναι πανανθρώπινα αγαθά και δικαιώματα. Η ελληνική κοινωνία στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας και όλων των αρμόδιων θεσμών για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην ελληνική εκπαίδευση” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL