Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μουζάλας: Δομές φιλοξενίας που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των προσφύγων

Ο Γ. Μουζάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών στην Καβάλα, δίνοντας τα εύσημα στον εργολάβο για την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι εργασίες

Τα υπό κατασκευή έργα υποδομής στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι Καβάλας, επισκέφθηκε σήμερα νωρίς το πρωί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και είδε από κοντά την πορεία της εξέλιξής τους.

Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, δίνοντας τα εύσημα στον εργολάβο για την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι εργασίες. Με την ολοκλήρωση των υποδομών η δομή φιλοξενίας θα μπορεί να στεγάσει περί τις 100 οικογένειες, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει τη διαμόρφωση, μέσα στα παλιά κτίρια του στρατοπέδου, δίπατων αυτόνομων χώρων φιλοξενίας ανά οικογένεια που ο κάτω όροφος θα περιλαμβάνει την κουζίνα και ένα χώρο συγκέντρωσης και στον επάνω όροφο θα βρίσκονται οι χώροι ύπνου.

Για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εργασιών όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν προσωρινά στις Σέρρες όπου διαμένουν σε ξενοδοχείο και θα επιστρέψουν μέσα στον επόμενο μήνα οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στο πλαίσιο του ανθρωπισμού αλλά και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει οφείλει να δημιουργήσει δομές φιλοξενίας που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των προσφύγων και θα τους παρέχουν όλες τις στοιχειώδεις υποδομές για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Μουζάλας επισκέφτηκε το δημαρχείο Καβάλας όπου συναντήθηκε με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και τους τοπικούς βουλευτές και συζήτησε μαζί τους το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή.

Το μεσημέρι, πριν αναχωρήσει, ο κ. Μουζάλας επισκέφθηκε τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

Δείτε όλα τα σχόλια