Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Εξομαλύνεται η κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κουτσόχερου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξομαλύνεται η κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κουτσόχερου

Χωρίς εντάσεις συνεχίζεται η μετάβαση των προσφύγων από τον χώρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας στις νέες δομές φιλοξενίας κοντά στην περιοχή και στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές τις γραμμές, στον καταυλισμό του Κουτσόχερου είχαν μείνει 150 πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ οι υπόλοιποι πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν έχουν μεταφερθεί στη νέα δομή στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών. Κάποιοι πήραν πάντως τον δρόμο για την Αθήνα σύμφωνα με την αστυνομία, αφού "είναι ελεύθεροι να πηγαίνουν όπου θέλουν".

Η μεταφορά των προσφύγων γίνεται ώστε να ξεκινήσουν διαδικασίες εγκατάστασης 200 προκάτ οικίσκων, η διάρκεια των οποίων δεν αποσαφηνίζεται από τα αρμόδια υπουργεία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι θα πάρουν ακόμη και δύο μήνες. Σύμφωνα με τους πρόσφυγες, είναι ακατάλληλες οι συνθήκες στη νέα δομή φιλοξενίας στο Κυψελοχώρι, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ενώ ο χώρος παραμένει με αγριόχορτα ακόμη και στις σκηνές. Αυτός ήταν και ο λόγος που κατά τη μεταφορά τους αντέδρασαν και δεν δέχονταν να κατέβουν από τα λεωφορεία, ενώ νωρίτερα είχαν κάψει στρώματα και παπλώματα.

Στον καταυλισμό του Κουτσόχερου βρίσκονταν συνολικά 619 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι 150 Σύροι που έχουν μείνει θα μεταφερθούν στη Softex στη Θεσσαλονίκη, αν και εκφράζονται επίσης προβληματισμοί για την καταλληλότητα του χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL