Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Ενημέρωση για την κατάσταση στο καμπ Διαβατών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενημέρωση για την κατάσταση στο καμπ Διαβατών

Θεσσαλονίκη: Για την κατάσταση που επικρατεί στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά ενημερώθηκαν χθες ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το καμπ.

Ο εκπρόσωπος για το προσφυγικό της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL συζήτησε με τους εργαζόμενους της δομής για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά. Ανάμεσα σε άλλα τέθηκε το θέμα της νομικής κάλυψης των εργαζομένων, η υποστήριξη των δομών, καθώς και η διαχείριση του προσφυγικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ως άμεσης προτεραιότητας ζήτημα οι εργαζόμενοι έθεσαν στον Κ. Αρβανίτη τις σχολικές ανάγκες που υπάρχουν, τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία που φοιτούν, αλλά και θέματα που αφορούν τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, όπως και την ενσωμάτωση των παιδιών μετά από περιστατικά βίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους δεν πέρασε απαρατήρητη η διαφορετική φωνή η οποία εκπέμπεται πλέον στην Ευρώπη εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει το προσφυγικό-μεταναστευτικό η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Εκτός από τον Κώστα Ασρβανίτη, την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουίτσης, ο πρώην βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Θωμά και άλλα τοπικά στελέχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL