Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αναστολή παροχής διερμηνείας στην Υπηρεσία Ασύλου από τη «ΜΕΤΑδραση»

Λόγω «πολύμηνης καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλόμενων»

Την αναστολή από σήμερα της παροχής διερμηνείας στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου ανακοίνωσε η ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση», λόγω «πολύμηνης καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλόμενων».

Διευκρινίζεται ότι η διερμηνεία καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, να κατανοήσουν το επείγον της κατάστασης και να προβούν στην εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων για την αποπληρωμή των οφειλόμενων». Επίσης, διευκρινίζεται ότι κατ’ εξαίρεση η οργάνωση θα συνεχίσει να παρέχει διερμηνεία στα γραφεία ασύλου που βρίσκονται στα νησιά πρώτης υποδοχής «ευελπιστώντας στην άμεση επίλυση του ζητήματος».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ομάδα διερμηνείας της ΜΕΤΑδρασης αποτελείται από 350 διερμηνείς σε 43 γλώσσες, οι οποίοι συντρέχουν αιτούντες άσυλο είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης σε 25 γραφεία ασύλου σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεν θα ξεχάσουμε

Δεν περίμενε κανείς πολλά από τις απολογίες των νεοναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ξέρετε, τα γνωστά. Η οργάνωση είναι θύμα παρεξηγήσεων και συκοφαντίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο