Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η κρίση στο προσφυγικό επανέρχεται: Βίντεο με επιχείρηση διάσωσης βάρκας

Eurokinissi

Σημαντική αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες με τις βάρκες να γίνονται καθημερινό φαινόμενο, στη Σκάλα Συκαμιάς.

Η ιστοσελίδα stonisi.gr παρουσιάζει βίντεο με την άφιξη βάρκας τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής 2 προς την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Το «Ν» βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε τα πρώτα λεπτά της αποβίβασης των ανθρώπων που ήρθαν από τα απέναντι παράλια στην Σκάλα Συκαμιάς. Πρόκειται για οικογένειες Αφγανικής καταγωγής με μικρά παιδιά τα οποία ήταν εμφανώς σαστισμένα αλλά και χαρούμενα που μπόρεσαν να περάσουν σώοι το θαλάσσιο πέρασμα.

Η όλη επιχείρηση διάσωσης γινόταν υπό την επίβλεψη του Λιμενικού Σώματος από την θάλασσα και της Ελληνικής Αστυνομίας από το έδαφος.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις