Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.9°C17.0°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.0°C
3 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16 °C
15.8°C17.1°C
4 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.5°C13.9°C
0 BF 100%
Ολοκληρώθηκε το μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν άγνωστοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότωφ και εκείνες απάντησαν με χημικά. Επιπλέον, έγιναν μικροφθορές σε φωτεινούς σηματοδότες και στάσεις λεωφορείων.

Με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», μαθητές, φοιτητές καθώς και μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου διεκόπη η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ τώρα αποκαθίσταται σταδιακά.

Μια προσαγωγή για τα επεισόδια μικρής έκτασης στο μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο

Μια προσαγωγή έγινε από την αστυνομία για τα επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείού Πανεπιστημίου

Σε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η είσοδος της Σχολής έχει αποκλειστεί με έπιπλα, που μετέφεραν οι αντιεξουσιαστές από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ έχουν προκαλέσει φθορές στο κυλικείο της Σχολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL