Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Μάγδα Φύσσα: / Μάγδα Φύσσα: Όσοι ψηφίζουν Χ.Α. δεν δικαιολογούνται πια, είναι συνυπεύθυνοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάγδα Φύσσα: / Μάγδα Φύσσα: Όσοι ψηφίζουν Χ.Α. δεν δικαιολογούνται πια, είναι συνυπεύθυνοι

"Φέρνω τον Παύλο στο μυαλό μου, ξέρω πώς τους αντιμετώπισε. Ήταν πολύ γαλήνιος, πολύ όμορφος και γελαστός. Έφυγε ήρεμα. Αν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που λέει ότι δεν ξέρει τι έγινε, είναι γιατί θέλει να μην ξέρει. Ο ίδιος ο Παύλος τούς υπέδειξε τον δολοφόνο". Με αυτά τα λόγια η Μάγδα Φύσσα μίλησε χθες στην "Ελληνοφρένεια" λίγες ώρες πριν συμπληρωθούν τα 5 χρόνια από τη στιγμή που ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε τον γιό της Παύλο.

"Ήταν παλικάρι. Όταν φύγει ένα παιδί σου, δεν μπορείς να γίνεις ξανά όπως ήσουν. Νιώθω περήφανη για το παιδί μου αλλά... να γίνεις σύμβολο εν καιρώ ειρήνης, τι έφταιξε και έπρεπε να χάσω εγώ το παιδί μου; Η απουσία του είναι πολύ πιο ψυχοφθόρα και πιο έντονη κάθε μέρα που περνάει. Πιο πολύ μου λείπει από τον Παύλο το 'Μάνα'", είπε, προσθέτοντας ότι "όσοι ήξεραν τον Παύλο, γνωρίζουν ότι δεν θα έτρεχε εκείνο το βράδυ να φύγει. Αυτό που ήθελε ήταν να προστατεύσει τα παιδιά. Δεν νομίζω ότι περνούσε από το μυαλό του πως θα τον μαχαιρώσουν. Ήθελε να είναι σε ένα κεντρικό σημείο".

Αναφερόμενη στους κατηγορούμενους στη δίκη, σημείωσε ότι "όποτε έρχονταν στο δικαστήριο, πάντα ήταν προκλητικοί. Εγώ εκεί τρώω τις σάρκες μου. Βλέπεις στα πρόσωπά τους ότι δεν υπάρχει ίχνος μετάνοιας. Αυτό είναι που σε τρελαίνει".

Σχετικά με τις καταθέσεις των αστυνομικών που βρίσκονταν τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο σημείο, η Μ. Φύσσα επεσήμανε: "Ψέματα είπαν όλοι, θα μπορούσαν να το αποτρέψουν και δεν το έκαναν. Από το βίντεο και τις μαρτυρίες αποδεικνύεται ότι στο σημείο που έγινε η δολοφονία ήταν δύο αστυνομικοί και δεν το απέτρεψαν. Όλα δείχνουν ότι οι παρόντες αστυνομικοί θα τον άφηναν (τον Ρουπακιά) να φύγει".

"Έτυχε την άνοιξη εκείνη να δω το τάγμα να περνάει, όσοι ήμασταν στον δρόμο και είχαμε παγώσει. Όσοι ψηφίζουν Χ.Α. δεν δικαιολογούνται πια, είναι συνυπεύθυνοι", τόνισε η Μ. Φύσσα.

Σήμερα στις 5.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση και πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο σημείο που τον δολοφόνησαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL