Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία

Περίπου 90 πυροσβέστες με 36 οχήματα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, επιχειρούν στις περιοχές Φρίξα και Σκυλλουντία της Ηλείας, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει υπό έλεγχο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν δύο μέτωπα μέσα σε χαράδρα, γι' αυτό και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί, γεγονός που βοηθάει το έργο των εναέριων και των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων». O Γ. Γεωργιόπουλος πρόσθεσε ότι «δεν έχουν καεί σπίτια, αλλά το μόνο που έχει καταγραφεί είναι κάποιες ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού στην κοινότητα της Νέας Σκυλλουντίας».

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα.

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «αυτά θα τα βρει η έρευνα της Πυροσβεστικής», για να σημειώσει: «Είχα ζητήσει δημοσίως το περασμένο Σάββατο από τους συμπολίτες μας να μην προχωρήσουν στο κάψιμο κλαδιών, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους». Άλλωστε, όπως τόνισε, «χθες στην Ηλεία εκδηλώθηκαν περίπου έξι πυρκαγιές».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας - Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ενώ το έργο της κατάσβεσης βοήθησε και μία μικρή βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί».

Σχετικά με την αποτίμηση του μεγέθους των ζημιών, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «έχουν καεί δασικές εκτάσεις, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε καλλιέργειες και κυρίως σε ελαιόδεντρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL