Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Εν αναμονή αποσυμφόρησης από τους τόνους απορριμμάτων η Ζάκυνθος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εν αναμονή αποσυμφόρησης από τους τόνους απορριμμάτων η Ζάκυνθος

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένα βήμα πριν από την κατάθεση προσφυγής κατά της Ελλάδας για τη ρύπανση που επιφέρει ο ΧΥΤΑ στη θέση Σκοπό της Ζακύνθου κι ενώ εκκρεμεί το τελεσίγραφο του υπουργείου Εσωτερικών προς τον δήμαρχο του νησιού Π. Κολοκοτσά για να προχωρήσει έως 30 Μαρτίου στην πρώτη φάση οργανωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, ο ίδιος ενημερώνει ότι σήμερα πρόκειται να υπογράψει τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για να επιτευχθεί η σταδιακή αποσυμφόρηση των δρόμων του νησιού από τους χιλιάδες τόνους απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί τους τελευταίους έξι μήνες.

Βέβαια, η ανακοίνωση του δημάρχου έρχεται κατόπιν έντονων πιέσεων και δυσφορίας των δημοτών Ζακύνθου, που είναι αντιμέτωποι με συσσωρευμένους όγκους απορριμμάτων, αλλά και λόγω της άρνησής τους να δεχτούν τη δημιουργία νέων χώρων απόθεσης απορριμμάτων. Να σημειωθεί ότι, ενώ ο δήμαρχος έχει πολλάκις δεσμευτεί για άμεση λύση, από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική λύση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί σήμερα αφορά την εγκατάσταση μηχανημάτων στη θέση Λίβα, για τη μηχανική διαλογή και ανακύκλωση, ενώ το υπόλειμμα θα δεματοποιείται και θα θάβεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Η υλοποίηση αυτής σύμβασης συνιστά την ενδιάμεση λύση που θα συμβάλει στη σταδιακή αποσυμφόρηση των δρόμων του νησιού. Για την επίτευξη της ενδιάμεσης λύσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ήδη εκδώσει τις σχετικές αδειοδοτήσεις. Στο σκέλος της χρηματοδότησης, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει εγκρίνει 2,45 εκατ. ευρώ, ενώ στο εγκεκριμένο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων περιλαμβάνεται το έργο για την ολοκληρωμένη διαχείριση στη θέση Λίβα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL