Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Ρ. Αντωνοπούλου: / Ρ. Αντωνοπούλου: Ξεκινούν οι εγγραφές των ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Αντωνοπούλου: / Ρ. Αντωνοπούλου: Ξεκινούν οι εγγραφές των ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι εγγραφές των ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 274 δήμους, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη Β. Κεγκέρογλου σχετικά με την καθυστέρηση της έναρξης των προγραμμάτων.

Η Ρ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι «παρουσιάστηκαν πολύ συγκεκριμένα θέματα που δυστυχώς μας έφεραν μια καθυστέρηση δύο μηνών», επισημαίνοντας ότι ύστερα από «πολύ καλή συνεργασία» με τους δήμους την επόμενη εβδομάδα θα βγει, μέσα από τον ΟΑΕΔ, η πρόσκληση προς τους ανέργους.

Η Ρ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε τη σημασία της κοινωφελούς εργασίας τη σημερινή εποχή, καθώς «για οκτώ μήνες, όχι πέντε, όπως ήταν στο παρελθόν, σηματοδοτεί στους εργαζόμενους που είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος ποια είναι η κανονικότητα: πλήρης εργασία αφενός και, αφετέρου, να μπορούν να εξασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα».

Όσοι δεν εργάζονται μέσα στα κέντρα φιλοξενίας εξυπηρετούν ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των προσφυγικών ροών

Ο Β. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στις καταγγελίες ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που εφαρμόζονται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων δεν διατίθενται με τον τρόπο που πρέπει, ή δεν παρουσιάζονται στις εργασίες τους, επικαλούμενος μάλιστα και τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθν. Άμυνας Δ. Βίτσας. Απαντώντας, η Ρ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι οι προσλήψεις στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έγιναν με την κανονική διαδικασία των οκταμήνων με χρήματα του ΕΣΠΑ, αλλά εν τω μεταξύ μειώθηκαν οι προσφυγικές ροές, άρα και οι ανάγκες.

Η Ρ. Αντωνοπούλου επισήμανε ότι, «όπως μας λένε οι ίδιοι οι δήμαρχοι, ο μέσος όρος των τοποθετήσεων μέσα στα κέντρα φιλοξενίας είναι περί το 63% - 65%», παρατηρώντας ότι «όσοι δεν εργάζονται μέσα στα κέντρα φιλοξενίας πάρα πολλές φορές εξυπηρετούν ανάγκες που έχουν προκύψει ακριβώς λόγω των προσφυγικών ροών».

Η αν. υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «για να ξεκαθαρίσει και αυτή η παραπληροφόρηση, σας λέω ότι είμαστε σε συνεχή επαφή με τους δήμους», υπογραμμίζοντας πως «παίρνουμε από τους δήμους μια καταγραφή που μας δίνουν για το πού τοποθετούνται ακριβώς, έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στο μέλλον» και συμπληρώνοντας «το παρακολουθούμε από κοντά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL