Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Συναντήσεις Βενιζέλου, Μιχελάκη με Χαν / Θολό τοπίο για την ευρωπαϊκή βοήθεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναντήσεις Βενιζέλου, Μιχελάκη με Χαν / Θολό τοπίο για την ευρωπαϊκή βοήθεια

Θολό παραμένει το τοπίο για την εκταμίευση κοινοτικών πόρων, προκειμένου να στηριχθεί η σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, καθώς οι Βενιζέλος και Μιχελάκης αποκόμισαν υποσχέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα εξετάσουν το αίτημα της ελληνικής πλευράς.

Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε χθες το ζήτημα στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, στο περιθώριο της διάσκεψης για τη μακρο-περιφερειακή συνεργασία Αδριατικής και Ιονίου, αλλά το μόνο που απέσπασε ήταν τη διάθεση για τεχνική στήριξη και σε καμία περίπτωση οικονομική.

Αντίστοιχου τύπου "διαβεβαιώσεις" χωρίς αντίκρισμα έλαβε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης που είχε συνάντηση με τον εντεταλμένο της Γερμανικής Καγκελαρίας Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ, ο οποίος αρκέστηκε να πει: "Οποιαδήποτε υποστήριξη μπορούμε εμείς να παράσχουμε στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων στους δήμους, όσον αφορά τεχνογνωσία και οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης, θα την παράσχουμε. Νομίζω ότι στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας θα μπορέσουμε όχι μόνο στην τωρινή κατάσταση, αλλά και ευρύτερα να έχουμε μια τέτοια ανταλλαγή". Από τον Γιοχάνες Χαν, ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να απέσπασε δήλωση για την οικονομική "στήριξη" του νησιού με κοινοτικούς πόρους.

Να υπενθυμίσουμε ότι, την περασμένη Δευτέρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με επιστολή του προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον δήμαρχο Κεφαλληνίας, ενημέρωνε ότι προϋπόθεση για την ενεργοποίηση πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης είναι η ζημία της Κεφαλλονιάς να επηρεάζει το ΑΕΠ της Περιφέρειας, το 50% του πληθυσμού για ένα χρόνο του τουλάχιστον, την απασχόληση και τις οικονομικές δραστηριότητες. Στη "διά λόγου" εξαγγελία του υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περί μέτρων αποκατάστασης υπήρχε η διαβεβαίωση ότι τουλάχιστον η αποκατάσταση του οδικού δικτύου θα ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL