Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

Ντοκιμαντέρ για τον Ν. Μαμαγκάκη Το ντοκιμαντέρ «Νίκος Μαμαγκάκης - Λόγος τελευταίος», σε σενάριο και σκηνοθεσία Τάκη Σακελλαρίου, προβάλλεται την Τρίτη 9 Απριλίου στις 7 μ.μ. στο Ιστορικό Αρχείο του...

Ντοκιμαντέρ για τον Ν. Μαμαγκάκη

Το ντοκιμαντέρ «Νίκος Μαμαγκάκης - Λόγος τελευταίος», σε σενάριο και σκηνοθεσία Τάκη Σακελλαρίου, προβάλλεται την Τρίτη 9 Απριλίου στις 7 μ.μ. στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στον Ταύρο, με είσοδο ελεύθερη. Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14.

 

"Τόσκα" από την ΚΟΑ

Την "Τόσκα" του Πουτσίνι σε μορφή κοντσερτάντε παρουσιάζει απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 8.30 μ.μ. η ΚΟΑ με τους Βαλεντίνα Μπόι, Δημήτρη Πακσόγλου και Δημήτρη Τηλιακό, υπό την διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή.

 

Για τον Τάκη Μόσχο

Για τον Τάκη Μόσχο, που δίνει αγώνα για τη ζωή του στην εντατική νοσοκομείου, οι φίλοι του στον “Καθρέφτη Τεχνών και Ιδεών” στη Χαλκίδα οργανώνουν, την Κυριακή 9 Απριλίου, μια βραδιά προβολής της ταινίας “Μετέωρο και Σκιά” του Τάκη Σπετσιώτη, ο οποίος και θα παραβρεθεί στον χώρο, Σταμάτη 7, στην Πλατεία Τζαμί. Οι φίλοι του ηθοποιού ενημερώνουν ότι όποιος επιθυμεί να βοηθήσει οικονομικά στην αποκατάστασή του, μπορεί να καταθέτει χρήματα στον λογαριασμό: "GR36 0172 1530 0051 5304 6514 954 | Παναγιώτης Μόσχος | κωδικός Swift/Bic | Pirbgraa Τράπεζα Πειραιώς

 

“Ο Φούρναρης Πλατς” και “Tου Φεγγαριού η Κόρη”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, τα βιβλία της Μαρίας Σούμπερτ “Ο Φούρναρης Πλατς” και “Του Φεγγαριού η Κόρη” (εκδ. Διάπλαση), παρουσιάζονται από τη συγγραφέα τους στο Βιβλιοπωλείο Pick a Book, Αγίας Λαύρας 70 στην Πετρούπολη, αύριο στις 12 το μεσημέρι.

 

Στην Τήνο με τον Ν. Σιδέρη

Με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Σιδέρη “Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο”, ο συγγραφέας μιλά αύριο στις 7.30 μ.μ. στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, προσκεκλημένος της Σχολής Γονέων Ιεράς Νήσου Τήνου.

 

«Χαμένες στη μετάφραση;»

Οι συγγραφείς Αμάντα Μιχαλοπούλου και Έλενα Πέγκα θα μιλήσουν στην εκδήλωση «Χαμένες στη μετάφραση;» τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, για τα θέματα της παρανόησης, της διαμεσολάβησης και της μεταφοράς. Δίγλωσσες ηθοποιοί θα διαβάσουν αποσπάσματα των μεταφράσεων: Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη (ιταλικά), η Εύα Σιμάτου (αγγλικά), η Άλκηστις Πουλοπούλου (γαλλικά) και η Λένα Κιτσοπούλου (γερμανικά).

Δείτε όλα τα σχόλια