Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Απροσδόκητες μουσικές από τυχαίους ήχους...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απροσδόκητες μουσικές από τυχαίους ήχους...

Πάνω στις χορδές του πιάνου ο Hauschka τοποθετεί χαρτί, βόλους, μπαγκέτες και άλλα αντικείμενα

Διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας και συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, ο Hauschka, κατά κόσμον Volker Bertelmann, εμφανίζεται τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 8.30 μ.μ., δίνοντας μια συναυλία που θα περιλαμβάνει αναδρομή στο έργο του, αλλά και μουσική από το προσεχές άλμπουμ του "A Different Forest".

Ο Hauschka είναι πειραματικός μουσικός, με βασικό του όργανο το προετοιμασμένο πιάνο, πάνω στις χορδές του οποίου τοποθετούνται χαρτί, βόλοι, μπαγκέτες και άλλα αντικείμενα, έτσι ώστε να παράγουν ασυνήθιστους, μερικές φορές τυχαία δημιουργούμενους ήχους, που οδηγούν σε απροσδόκητες μουσικές κατευθύνσεις.

Μεγάλωσε στο Φέρντορφ, ένα μικρό χωριό της Γερμανίας και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία εννέα ετών. Ωστόσο, καθώς η μουσική δεν θεωρείτο από την οικογένειά του αποδεκτή ως επιλογή επαγγέλματος, σπούδασε Ιατρική, συνεχίζοντας ωστόσο να παίζει σε συγκροτήματα. Εγκατέλειψε τελικά το πανεπιστήμιο και αφιερώθηκε στη μουσική.

Το πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο “Substantial”, συνδύαζε στοιχεία κλασικής, πρωτοποριακής και ποπ μουσικής. Στη συνέχεια ανακάλυψε το προετοιμασμένο πιάνο και, πειραματιζόμενος με αυτό το νέο γι' αυτόν όργανο, ξεκίνησε ένα ταξίδι εξερεύνησης που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η πιο πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "What If" τον βρίσκει να προσθέτει στην τέχνη του το μηχανικό πιάνο. Το νέο του άλμπουμ με τίτλο "A Different Forest" θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.

Τα τελευταία χρόνια ο Hauschka δραστηριοποιείται έντονα και ως συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση για την ταινία "Lion" με τη Νικόλ Κίντμαν. Το soundtrack απέσπασε υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA. Στη μουσική του για τον κινηματογράφο περιλαμβάνονται οι ταινίες "Hotel Mumbai", "Adrift" και "In Dubious Battle", το ντοκιμαντέρ "Exodus” καθώς και μουσική για την αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά "Patrick Melrose".

Η είσοδος στη συναυλία του ΚΠΙΣΝ είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL