Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας

Την πλήρη διαφοροποίηση του ενιαίου συλλόγου των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού από τις μέχρι τώρα αποφάσεις του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού τους οργάνου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας...

Την πλήρη διαφοροποίηση του ενιαίου συλλόγου των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού από τις μέχρι τώρα αποφάσεις του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού τους οργάνου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠΠΟ, σχετικά με τα πεπραγμένα στο αμαρτωλό Ταμείο Αλληλοβοήθειας, κατέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η χθεσινή θυελλώδης συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Ενώ δηλαδή ώς τώρα η ΠΟΕ ΥΠΠΟ υποστηρίζει ότι είναι συκοφαντίες όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, ο ενιαίος σύλλογος, με την επικράτηση της πρότασης των αριστερών παρατάξεων, κατόρθωσε να πλειοψηφήσει και με την απόφασή του ζητάει τη διαλεύκανση του ζητήματος αλλά και την ενημέρωση όλων των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ.

Συγκεκριμένα, ζητάει να δοθεί το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας και της έρευνας του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων του αμαρτωλού ταμείου και επίσης τη διερεύνηση αλλά και την απόδοση ευθυνών μετά τις καταγγελίες εργαζομένων για "πλασματικά" βοηθήματα και δάνεια που ουδέποτε ζήτησαν και ουδέποτε έλαβαν από το ταμείο ενώ φέρονται να τα έχουν λάβει.

Κατά την πολύωρη συνεδρίαση, εργαζόμενοι που φέρονταν να έχουν πάρει δάνεια ή βοηθήματα από το ταμείο, τα οποία ουδέποτε είχαν ζητήσει και λάβει, κατέθεσαν τα σχετικά στοιχεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας κάποιοι εξ αυτών έκαναν λόγο για "πλαστογραφία" αφού, όπως κατήγγειλαν, δεν ήταν η υπογραφή τους στις αιτήσεις που φέρονται να έχουν καταθέσει για τη χορήγηση των δανείων και βοηθημάτων.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ - ΔΗΣΥΠ και της ΔΑΚΕ καταψήφισαν την πρόταση, η οποία ωστόσο πέρασε με τη συνεργασία των αριστερών παρατάξεων Αυτόνομη Παρέμβαση, Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση και ΔΑΣ.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα έλεγε κανείς ότι έρχεται αυτή η απόφαση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πλειοψηφία του ενιαίου συλλόγου απέφευγε από τον Ιούλιο να γίνει αυτή η συνεδρίαση, προκειμένου να μη συζητηθεί το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας παρ' ότι απασχολεί επί μήνες τη δημοσιότητα. Βλέπετε, από το τελικό πόρισμα των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τα πεπραγμένα στο ταμείο επί προεδρίας του Γιάννη Τσακοπιάκου, μέλους της ΠΑΣΚΕ - ΔΗΣΥΠ και πρώην προέδρου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, ενώ όπως όλοι γνωρίζουν βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων για τα δάνεια και τα βοηθήματα που φέρονται να έχουν πάρει από το ταμείο χωρίς καν να τα έχουν ζητήσει και φυσικά να τα έχουν λάβει.

Από την πολύωρη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι επιθέσεις του προέδρου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ Γιάννη Παπαγεωργόπουλου προς την νέα διευθύντρια του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Αναστασία Κουτσή, η οποία επιμένει στον ενδελεχή έλεγχο, από τον οποίο εξάλλου έχουν προκύψει και τα "πλασματικά" δάνεια και βοηθήματα προς τους εργαζόμενους εν αγνοία τους.

Πόλυ Κρημνιώτη

Δείτε όλα τα σχόλια