Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Αφηγηματική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο «Η Καλλιόπη και ο Φρίξος» της Μαίρης Κακολύρη δίνεται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Παραμύθι

Αφηγηματική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο «Η Καλλιόπη και ο Φρίξος» της Μαίρης Κακολύρη δίνεται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (Ανδρομάχης 86Α και Αλκμήνης), διοργανωμένη από τη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα, στις 11.30 μ.μ.

“Αρχειοτάξιο”

Η έκδοση του 18ου τεύχους του περιοδικού “Αρχειοτάξιο” με το αφιέρωμα “1956: Ο κόσμος όλος έγινε άνω - κάτω” παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Θεμέλιο, Σόλωνος 84. Θα μιλήσουν οι Ηλίας Νικολακόπουλος, Πόπη Πολέμη και Ξανθίππη Μίχα Μπανιά. Στις 12.30 μ.μ..

Βιβλίο Τάσου Κουράκη

Το βιβλίο του Τάσου Κουράκη “Επί σωμάτων λέξεων” (εκδόσεις Ιanos) παρουσιάζεται στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης από τον συγγραφέα και τον Θέμη Μουμουλίδη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Φιλιππουπολίτης και Αγγέλα Μπολέτση. Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία ΧΑΝΘ.

Μουσική βραδιά

Μουσική βραδιά με αμερικανικά εργατικά τραγούδια θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής, Λόντου 6, στα Εξάρχεια, στις 9 μ.μ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Έρωτας και Θάνατος στην τέχνη”, με θέμα “Συναντώντας το τραύμα του εμφυλίου”, συνομιλούν στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη οι Ν. Δεμερτζής και Γ. Ζιώγας. Συντονίζει ο Δ. Κυριαζής. Από 6 μ.μ. έως 8 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου “Όταν θα δεις τη θάλασσα” (εκδ. Ψυχογιός) θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο “Χαρτόπολις”, Λ. Κηφισίας και Βασιλείου, στο Ν. Ψυχικό. Στις 12 μ.

Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

Οι Ιταλοί κωμικοί - κλόουν Lucchettino εμφανίζονται στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο “Εργαστήρι Μαιρηβή”, Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, στις 7 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο του Αντώνη Μυλωνάκη με τίτλο “Ο Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ” (εκδ. Μικρή Άρκτος) παρουσιάζεται στον Ιανό, Σταδίου 24, στις 12 μ.

Ξενάγηση

Ξενάγηση στην έκθεσή του «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950-1974» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Γερμανικού και Μυλλέρου, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο) πραγματοποιεί ο ζωγράφος Νίκος Οικονομίδης. Στις 12 μ.

Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου

Αρχίζει σήμερα το διήμερο Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου στο Μέγαρο Μουσικής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL