Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

"Ομήρου Οδύσσεια"

“Ομήρου Οδύσσεια”

H “Ομήρου Οδύσσεια” (εκδόσεις Μεταίχμιο), σε μετάφραση Μιχάλη Γκανά, παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη). Θα μιλήσουν οι Βασίλης Καραγιάννης, Θανάσης Μακρόπουλος και ο μεταφραστής του βιβλίου Μιχάλης Γκανάς. Στις 7 μ.μ.

Στην Ιστορική Βιβλιοθήκη

Η εσπερίδα «Διαμορφώνοντας σχολεία φιλικά προς τον αυτισμό μέσα από τις αρχές της καλής πρακτικής στον αυτισμό», που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προωθώντας την καλή πρακτική στον αυτισμό: Ενίσχυση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της κατανόησης των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών σε Αγγλία, Ελλάδα και Ιταλία», πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιστορικής Βιβλιοθήκης (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς). Είσοδος ελεύθερη. Στις 5 μ.μ.

Γαλλικό Ινστιτούτο

Τέσσερις καλλιτέχνες, οι Min-Jung Kym, Phillippe Mouratoglou, Ariane Wohlhuter και Γιάννης Γεωργιάδης παρουσιάζουν ένα κλασσικό πρόγραμμα για πιάνο, βιολί, κιθάρα και φωνή, με έργα των Χέντελ, Μέντελσον, Μότσαρτ, Μπραμς, Σούμπερτ και Τζουλιάνι. Στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σινά 31). Είσοδος με πρόσκληση. Στις 8.30 μ.μ.

Στο six d.o.g.s.

Οι Los Dos o Mas ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8) με δικά τους κομμάτια, αλλά και με διασκευές σε τραγούδια των Bob Marley, Manu Chao, Portishead, Violent Femmes, Iggy Pop κ.ά. Είσοδος 7 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

“Άλλες παράλληλες”

Το σύνολο πνευστών Ventus παρουσιάζει τη μουσική παράσταση “Πράξεις για 5”, στο πλαίσιο του κύκλου “Άλλες παράλληλες” στο θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

Anamateur

Ο ερμηνευτής Anamateur (Γιώργος Αναματερός) εμφανίζεται στο cafe του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12) μαζί με τους Pros, Πρίαμο Μωράκη και Γιώργο Κωστόπουλο. Στις 9 μ.μ.

“Καντάδα”

Ο Γιώργης Χριστοδούλου παρουσιάζει τη μουσική του παράσταση “Καντάδα” στο Mουσικό Βαγόνι Orient Express του Τρένου στο Ρουφ (Σιδηροδρομικός και Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, μετρό Κεραμεικός), με καλεσμένη τη Βικτώρια Ταγκούλη. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Θέατρο Εμπρός

Η ομάδα 1 nexistente παρουσιάζει το “Κ.Ι.Ν.Η.Μ.Α.”, μια παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Αναρχία στη Βαυαρία», στο θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή). Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. Στις 9 μ.μ.

Στο Theatron

Ο Σταύρος Παπασταύρου (φωνή και κιθάρα) και ο Σπύρος Λούκος (πιάνο) παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση “Του κόσμου τα τραγούδια” στο Theatron (Καραΐσκου 115, Πειραιάς), στο πλαίσιο του μουσικού κύκλου "Δρομολόγια της Πέμπτης". Είσοδος ελεύθερη με ελάχιστη κατανάλωση 8 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL