Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ο Πέτρος και ο Λύκος

Στο πλαίσιο Μουσικά Παραμύθια με την Καμεράτα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 7 μ.μ., παρουσιάζεται σε αφήγηση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη “Ο Πέτρος και ο Λύκος” και η “Πρώτη συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον”. Μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη. Αύριο και μεθαύριο η παράσταση είναι στις 4.30 μ.μ.

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στις 7 μ.μ., τραγουδά η Ρίτα Αντωνοπούλου. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6 μ.μ., συναυλία της Big Band. Την ίδια ώρα, στον σταθμό μετρό Σεπόλια δίδεται συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Στις 8 μ.μ. συναυλία με την Αναστασία Μουτσάτσου. Στο Ίδρυμα “Μελίνα Μερκούρη”, στις 12 μ., παρουσιάζεται το παραμύθι της Άλκης Ζέη και της Σοφίας Ζαραμπούκα “Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων”. Στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα πραγματοποιείται συναυλία με τον Μάνο Πυροβολάκη.

Στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια, στις 8.30 μ.μ., παρουσιάζεται η παράσταση “Καμπανέλλης: Ένας πανηγυρικός και ένας επικήδειος”. Σκηνοθεσία ο Bασίλης Κατσικονούρης. Ερμηνεύει ο Βασίλης Βλάχος. Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής.

Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων θα παρουσιαστεί η χριστουγεννιάτικη παράσταση “Θάματα και Καρκαντσέλια”, στις 12 το μεσημέρι. Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων.

Το Εθνικό στη Μασσαλίας

Στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας κάνει στάση το «Κοντέινερ» του Εθνικού Θεάτρου και του Δήμου Αθηναίων. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου διαβάζουν αναγνώσματα Ελλήνων λογοτεχνών που σχετίζονται με τη Νεάπολη και τα Προπύλαια. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Το Animasyros στη Στέγη

Μια best of επιλογή ταινιών για παιδιά, ενήλικες, αλλά και για όλη την οικογένεια, από αυτές που προβλήθηκαν στο Animasyros 9.0. και από ταινίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο εργαστηρίων με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζεται, από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Είσοδος ελεύθερη.

Χριστούγεννα με τη Λυρική

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τρεις εορταστικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, αρχίζοντας από σήμερα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για το Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας στο Φουαγέ Κεντρικής Σκηνής (Υποδοχή) της ΕΛΣ, στις 8 μ.μ.

Στο Χαλάνδρι

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρµονικής του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιείται στο Ίδρυµα Ζήση, στις 8 μ.μ. Κολοκοτρώνη 5.

Γιάννης Μετζικώφ

Στο πλαίσιο Θεατρικές Συναντήσεις στο cafe του Ιανού, ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ συνομιλεί με τον Νίκο Θρασυβούλου. Σταδίου 24, στις 8.30 μ.μ.

Στου Γαβριηλίδη

“Στιγμές του 20ού αιώνα και 15 χρόνια του 21ου” είναι ο τίτλος του βιβλίου της Λίνας Αλεξίου που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του δημοσιογράφου Κώστα Γαλανόπουλου. Η παρουσίαση θα γίνει στις 8.30 μ.μ., στο Poems & Crimes, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι. Θα μιλήσουν οι Πέπη Ρηγοπούλου, Χριστόφορος Λιοντάκης, Γιώργος Σταματόπουλος. Συντονίζει η Ρένα Θεολογίδου.

Στο Passport Κεραμεικός

Ένα μουσικό ταξίδι με προσωπικά τους τραγούδια, αλλά και αγαπημένα τους κομμάτια, παρουσιάζουν στο Passport Κεραμεικός οι Idra Kayne, MC Yinka, Jerome Kaluta και Word of Mouth. Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος, στις 10 μ.μ.

Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η Δανάη Παναγιωτοπούλου παρουσιάζει για πρώτη φορά έναν καινούργιο κύκλο τραγουδιών με τίτλο “Εφτά παιδικά τραγούδια για τον μικρό εμφύλιο”, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91 και Σικίνου, στην Κυψέλη, στις 9 μ.μ.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά πραγματοποιούνται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου. Καθημερινά 10 π.μ. - 1 μ.μ. Νεοφύτου Δούκα 4.

Στο Μουσείο Ηρακλειδών

Στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο παρουσιάζεται η παράσταση αφήγησης με παραμύθια και θρύλους του Δωδεκαημέρου από την αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη “Καλικαντζαρίσια παραμύθια”. Στις 11 π.μ. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια Τέχνης με την εικαστικό Ελένη Παπαδάκη και Εργαστήρι Φαντασίας για Λογική Χωρίς Όρια με τη φιλόλογο Βάλια Λουτριανάκη.

Στην Galerie δημιουργών

Η Galerie δημιουργών φιλοξενεί τον τραγουδοποιό Γιώργο Καλογήρου, ο οποίος θα παρουσιάσει τραγούδια από το σύνολο της συνθετικής του εργασίας. Μαζί του ο τραγουδοποιός Πάνος Μπούσαλης. Ώρα έναρξης 9 μ.μ. Χελιδονούς 28, Κηφισιά.

Παραμύθια

Ο τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας ανεβαίνει, 12 - 1 το μεσημέρι, στη σκηνή του Ιανού, Σταδίου 24, για να διαβάσει το αγαπημένο του παραμύθι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL