Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

ART BEATS Έργα - αντίδοτο στην αγωνία και τον φόβο που γεννά η ασθένεια παρουσιάζουν 29 εικαστικοί στην έκθεση Art Beats III που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση και εγκαινιάζεται σήμερα (7 μ.μ.) στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Συγγρού 356). Έως 22/1.

ΒΛΕΜΜΑ Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Μπουργιώτη με τίτλο Το βλέμμα της αιωνιότητας, που διοργανώνουν ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και οι εκδόσεις Τόπος εγκαινιάζεται σήμερα (7 μ.μ.) στην αίθουσα "Α. Τάσσος" (Εμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη). Έως 9/12.

ΧΡΟΝΟΣ Γλυπτικές παραστάσεις με μπρούτζο, συνοδευόμενες από χρώματα και υφάσματα, παιδικές φιγούρες, καθημερινά στιγμιότυπα και οικεία σύμβολα τύχης παρουσιάζει η Άννα Αντωνιάδου στην έκθεσή της Χρόνος άχρονος, που εγκαινιάζεται αύριο (7.30 μ.μ.) στην γκαλερί Art Zone 42 (Βασ. Κωνσταντίνου 42). Έως 10/12.

ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ Έκθεση των αποφοίτων του Β' Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας, εγκαινιάζεται αύριο (7 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66Α). Έως 31/12.

ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ Στο πλαίσιο των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης έργων του Βάλια Σεμερτζίδη (1911-1983), μιλούν για τον ζωγράφο και το έργο του την Παρασκευή (7 μ.μ.) ο ιστορικός τέχνης Νίκος Χατζηνικολάου και ο ζωγράφος Δημήτρης Διαμαντόπουλος, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (Πραξιτέλους 169, Πειραιάς).

ΣΩΜΑ Η έκθεση Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες: H περφόρμανς στις Συλλογές του ΚΜΣΤ, σε επιμέλεια Δόμνας Γούναρη - Ειρήνης Παπακωνσταντίνου εγκαινιάζεται την Παρασκευή (8 μ.μ.) στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Μεσολογγίου 32, Ρέθυμνο). Έως 31/1.

ΚΟΡΑΚΙ Δύο μεγάλα ποιήματα του ρομαντισμού «Το Κοράκι» του Έντγκαρ Άλαν Πόε και «Ο τάφος του Έντγκαρ Πόε» του Στεφάν Μαλαρμέ εικονογραφεί ο Τάσος Μαντζαβίνος, με χαρακτικά, σχέδια και χρωματιστά μελάνια, στην έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7 μ.μ.) στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Αμερικής 13). Έως 28/1.

ΣΚΗΝΙΚΟ Αναδρομική έκθεση σκηνογραφίας του Γιώργου Ανεμογιάννη, με τίτλο Διαδρομή στο χρώμα και στο όνειρο (1939-1999) εγκαινιάζει τη Δευτέρα (7 μ.μ.) το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Ηράκλειο Κρήτης). Έως 15/12.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Έργα της Φινλανδής εικαστικού Riitta Oittinen φιλοξενούνται στην έκθεση με θέμα Translator in Wonderland: Interpreting Verbal, Visual, and Aural Messages, που διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ και εγκαινιάζεται την Τρίτη (7 μ.μ.) στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Ζήτρου 16). Έως 16/12.

BUFFA Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του εικαστικού Νίκου Βρούβα, με τίτλο Opera buffa και ήρωες εμπνευσμένους από ακροβάτες του τσίρκου, μάγους, μίμους και πλανόδιους περφόμερ, φιλοξενείται στην Gallery Artprisma (Κουντουριώτου 187, Πειραιάς). Έως 11/12.

ΚΟΥΚΛΕΣ ξεχασμένες, φθαρμένες από τον χρόνο και κακοποιημένες από τη σύγχρονη αισθητική, στα χέρια του ηθοποιού και ενδυματολόγου Νίκου Καρδώνη μεταμορφώνονται σε Μικρές κυρίες, στην έκθεση που φιλοξενείται στο Concierge Athens Cafe (Αγ. Θέκλας 8, Μοναστηράκι). Έως 2/12.

ΛΕΡΟΣ Έκθεση της Ιταλίδας φωτογράφου Antonella Pizzamiglio με τίτλο Λέρος: Το Τίποτα δεν έχει ένα όνομα, όπου αποτυπώνονται στιγμές από το Ψυχιατρείο του νησιού, φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66α). Έως 4/12.

ΜΟΥΣΙΚΗ Η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κουτσονάσιου με τίτλο Coloured Music goes Basement, με θέμα διάσημους (και μη) μουσικούς, φιλοξενείται στην γκαλερί Black Duck (Χρ. Λαδά 9α). Έως 4/12.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Η εικαστική έκθεση με τίτλο Odyssey ...Now! που παρουσιάστηκε ως αναπόσπαστο μέρος της ομώνυμης μουσικής παράστασης στο Ελσίνκι, μέσα από 24 σύγχρονες εικαστικές ματιές, φιλοξενείται στον πολυχώρο Μύρτιλλο (Τριφυλλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι). Έως 26/11.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL