Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.9°C25.7°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.0°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
20.0°C23.7°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.6°C
3 BF 46%
ΣΥΝΤΟΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΟΜΑ

Ελληνική λογοτεχνία στο εξωτερικό

Η συλλογή διηγημάτων της Ζυράννας Ζατέλη "Στην ερημιά με χάρη" μόλις κυκλοφόρησε στα γαλλικά από τις Éditions Publie (Gracieuse dans ce désert, μτφρ.: Michel Volkovitch). Στα ουγγρικά κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη "Τα σακιά", από τις εκδόσεις Napkút Kiadó (Batyn, μτφρ.: Kurtisz Kristian). Τέλος στη Λετονία κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λένας Διβάνη "Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης" από τις εκδόσεις Zvaigzne ABC (Septiņas Dzives - Un Viena Liela Mīlestība Kaķa Memuãri, μτφρ.: Iveta Skrastiņa).

Βραβείο σε μια φράση

Η φράση "Πονάει το σώμα όταν δεν χαϊδεύεται", από το μυθιστόρημα του Ανδρέα Μήτσου "Η Αλεξάνδρα" , βραβεύτηκε από το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr ως η «Λογοτεχνική Φράση της χρονιάς 2015». Τα λογοτεχνικά βραβεία του Litetature.gr θεσπίστηκαν για πρώτη φορά πέρυσι και ο Ανδρέας Μήτσου είναι ο πρώτος βραβευμένος.

Και ψηφιακή η νέα Φακίνου

Το νέο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου "Οι ιστορίες τριών γυναικών" διατίθεται σε ελεύθερη τιμή και ψηφιακή έκδοση μέχρι και την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του, την Πέμπτη 26 Μαΐου, μέσω της ιστοσελίδας των Εκδόσεων Καστανιώτη. Οι πενήντα πρώτοι που θα προ-παραγγείλουν την έντυπη έκδοση θα παραλάβουν το βιβλίο με αφιέρωση από τη συγγραφέα.

Και στα ελληνικά ο θεατρικός Χάρι

Το σενάριο του θεατρικού έργου "Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί - Μέρη 1 & 2", που θ' ανέβει στο Λονδίνο, μια πρωτότυπη νέα ιστορία από την Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, τον Τζον Τίφανι και τον Τζακ Θορν, πρόκειται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 29 Σεπτεμβρίου 2016. Πρόκειται για την όγδοη περιπέτεια του αγαπημένου ήρωα.

Μια παράσταση για τον Κάρπεντερ

Λόγω υποχρεώσεων του Τζον Κάρπεντερ, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί τελικά μόνο μία εμφάνισή του στο Piraeus 117 Academy την Παρασκευή 27 Μαΐου. Τα εισιτήρια του Σαββάτου 28 Μαΐου ισχύουν κανονικά για την Παρασκευή 27.5, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις των καθημένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL