Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Ατζέντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατζέντα

Ευανθία Ρεμπούτσικα

Το sountract με τις μελωδίες και τα τραγούδια της Ευανθίας Ρεμπούτσικα για την "Πολίτικη Κουζίνα" ακούγεται ολόκληρο για πρώτη φορά απόψε στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει η Dilec Koc που είχε ερμηνεύσει μοναδικά το τραγούδι Bacharat, στην αυθεντική ηχογράφηση. Συμπράττει το σύνολο εγχόρδων AthensAcademica. Εισιτήρια 50 ευρώ, 40 ευρώ, 35 ευρώ, 30 ευρώ, 25 ευρώ, 15 ευρώ - 20 ευρώ (μαθητικό - φοιτητικό), 15 ευρώ (κάρτα ανεργίας).

Γιώργος Τοσικιάν

Υπό τον τίτλο "Μοsaic" o Γιώργος Τοσικιάν ερμηνεύει έργα για κλασική κιθάρα εμπνευσμένα από τις μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων, της Ελλάδας, Αρμενίας, της Περσίας και του Ισραήλ των Ευάγγελου Μπουντούνη, Dusan Bogdanovic, Carlo Domeniconi, Ιακώβου Κολανιάν, Lily Afshar, και Sid Robinovitch, απόψε στις 9 μ.μ., στο ΑΒΓΟ του Μουσικού Χωριού (Βαλαωρίτου 4, 8ος όροφος) στη Θεσσαλονίκη.

Αναγνώσεις

Τον επετειακό τόμο για τον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη παρουσιάζουν οι Αναγνώσεις της "Αυγής" στις 8 μ.μ. στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου). Αποσπάσματα από το έργο του Καβάφη διαβάζουν οι: Αντιόπη Αθανασιάδου, Σπύρος Βρεττός, Γιώργος Γώτης, Βασίλης Ζηλάκος, Κώστας Καναβούρης, Μαρία Κούρση, Πόλυ Μαμακάκη, Γιώργος Μαρκόπουλος, Αλέξανδρος Μηλιάς, Παυλίνα Παμπούδη, Γιώργος Παναγιωτίδης, Φάνης Παπαγεωργίου, Ελενα Πολυγένη, Βασίλης Ρούβαλης, Θωμάς Τσαλαπάτης, Γιώργος Ψάλτης. Για τον ποιητή θα μιλήσουν ο φιλόλογος Δημήτρης Δημηρούλης και ο καθηγητής φιλοσοφίας και ποιητής Στέφανος Ροζάνης.

Ποδαρόδρομος

Ο Φοίβος Δεληβοριάς με τον Σωτήρη Ντούβα στα τύμπανα και τον Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα, διασκευάζουν έντονα και απρόσμενα τα τραγούδια που συνάντησε γυρίζοντας στο σπίτι με τα πόδια από το '89 έως τώρα. Στη μουσική σκηνή "Οδός Ονείρων" στη Χαλκίδα (Τσιριγώτη 6), στις 10.30 μ.μ.

Τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου

Την τρίωρη μουσική παράσταση "Τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου" παρουσιάζει η Λίνα Νικολακοπούλου απόψε στις 9.30 μ.μ. στο PassPort Café του Πειραιά (Καραΐσκου 117, πλ. Κοραή). Τραγουδούν οι Σοφία Παπάζογλου, Αργυρώ Καπαρού, Σταύρος Σιόλας και Απόστολος Ρίζος. Είσοδος: 12 ευρώ (με μπύρα ή κρασί) - 20 ευρώ (με ποτό, σε τραπέζι).

Μαργαρίτα Ζορμπαλά

Τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και των Σογιούλ, Αττίκ, Γιαννίδη κ.ά. ερμηνεύει η Μαργαρίτα Ζορμπαλά απόψε στις 9.30 μ.μ. στον Ιανό (Σταδίου 24).Στο πιάνο ο συνθέτης Βάσος Αργυρίδης. Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθηματικά χειροπιαστά

Η διαδραστική έκθεση "Μαθηματικά χειροπιαστά" εγκαινιάζεται απόψε στις 7 μ.μ. στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Δεν πρόκειται για μία κλασική έκθεση αλλά για έναν χώρο που σε καλεί να τον εξερευνήσεις, «δοκιμάζοντας», «ακουμπώντας» και «βιώνοντας» περισσότερα από 20 εκθέματα. Το παιχνίδι, η εξερεύνηση και η λύση διάφορων γρίφων είναι το κλειδί αλλά και το μυστικό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL