Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

Το Brexit στην Μπιενάλε της Βενετίας Η εικαστικός Σόνια Μπόις επελέγη να είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα εκπρόσωπος της Βρετανίας στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2021. Η 58χρονη καλλιτέχνις, που η...

Το Brexit στην Μπιενάλε της Βενετίας

Η εικαστικός Σόνια Μπόις επελέγη να είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα εκπρόσωπος της Βρετανίας στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2021. Η 58χρονη καλλιτέχνις, που η τεχνοτροπία της συνδυάζει φωτογραφία, σχέδιο, εγκατάσταση, περφόρμανς και βίντεο, αποκάλυψε σε συνέντευξή της πως κύριος άξονας της θεματικής της θα είναι το Brexit. Ιδιαίτερη έμφαση, όπως εξήγησε, θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατόν να γεφυρωθούν οι διαφορές που προκύπτουν στις μέρες μας. «Η τέχνη είναι αυτή που θα αποτελέσει τη γέφυρα», πρόσθεσε. Στο έργο της Μπόις, όπως σημείωσε η επιτροπή της Μπιενάλε, υπερέχει η ισχυρή ταυτότητα της δημιουργού και της διαφορετικότητάς της, σύμφωνα με την οποία αντιλαμβάνεται τη διαδικασία παραγωγής και υποδοχής της τέχνης.

 

Βασίλης και Σαράντης Σαλέας

Ο Βασίλης και ο Σαράντης Σαλέας εμφανίζονται από αύριο Σάββατο 15 έως και τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Half Note με «Μουσικές του κόσμου». Συστατικά των παραστάσεών τους είναι τα δημοφιλή ορχηστρικά τους θέματα, οι προσωπικές συνθέσεις από την πλούσια δισκογραφία τους, οι παραδοσιακές μουσικές αλλά και οι απρόβλεπτες διασκευές ελληνικών και ξένων επιτυχιών.

 

Αρχαιολογική διάλεξη για την Κρήτη

Συνεχίζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ο Κύκλος Αρχαιολογικών Διαλέξεων που παρουσιάζει στο κοινό σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις για νέα ανασκαφικά ευρήματα και ερευνητικά προγράμματα στην Κρήτη. Tη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. ο δρ. Maud Devolder, θα μιλήσει με θέμα «Ξεδιπλώνοντας την ιστορία του Ανακτόρου των Μαλίων».

 

Ξεκίνησε η προπώληση

Οι Belle and Sebastian, εκ των σημαντικών εκπροσώπων της βρετανικής indie pop, θα πλαισιώσουν τους Placebo, στα 25α γενέθλια του Rockwave Festival στο Terravibe της Μαλακάσας στις 27 Ιουνίου. Η προπώληση ήδη ξεκίνησε.

 

Στο Μουσείο Γουλανδρή

Η Ελληνοβραζιλιάνα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Πολέμη εμφανίζεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Συναισθησία. Η Κ. Πολέμη θα συνοδεύεται από την μπάντα της με τον Κώστα Πατσιώτη στο κοντραμπάσο, τον Γιάννη Αγγελόπουλο στα τύμπανα και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα. Ερμηνευτική συμμετοχή Στάθης Δράκος. Στις 8.30 μ.μ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις