Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

Το νέο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά Το νέο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά «Εντός παρενθέσεως; Κυβερνώσα ριζοσπαστική Αριστερά: περίοδος πρώτη (25 Ιανουαρίου 2015 - 21 Αυγούστου 2018)» (εκδόσεις Πατάκης),...

Το νέο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά

Το νέο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά «Εντός παρενθέσεως; Κυβερνώσα ριζοσπαστική Αριστερά: περίοδος πρώτη (25 Ιανουαρίου 2015 - 21 Αυγούστου 2018)» (εκδόσεις Πατάκης), παρουσιάζεται απόψε στις 7:00 στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ομιλητές τους Σία Αναγνωστοπούλου, Νίκο Βούτση, Θοδωρή Δρίτσα, Νάσο Ηλιόπουλο και Γιώργο Σταθάκη. Συντονίζει ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης.

 

Υποβολή προτάσεων στο Φεστιβάλ Αθηνών

Τις προτάσεις τους προς το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μπορούν να υποβάλουν από χθες έως την 1η Νοεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://greekfestival.gr/prosklisi-endiaferontos-gia-tin-ypovoli-protaseon-gia-to-kallitechniko-programma-toy-2020/

Για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις όχι μόνο για παραστάσεις αρχαίου δράματος, αλλά και για παραγωγές χορού που βασίζονται σε μύθους ή κείμενα αρχαιοελληνικής γραμματείας. Για το Μικρό Θέατρο θα γίνονται δεκτές αιτήσεις μόνο για συναυλίες μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών, από όλο το εύρος της μουσικής. Φέτος για πρώτη φορά η πρόσκληση απευθύνεται και σε ξένους καλλιτέχνες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
 

Με αφορμή το graphic novel για τον Χαλεπά

Με αφορμή το graphic novel των Θανάση Πέτρου και Δημήτρη Βανέλλη «Γιαννούλης Χαλεπάς, ο μύθος της νεοελληνικής γλυπτικής» (εκδ. Πατάκης), πραγματοποιείται συζήτηση με θέμα τη σχέση της δημιουργικότητας με την τρέλα, τα άσυλα και τον καταναγκασμό, τις ταξικές ανισότητες, την ιστορία της ψυχιατρικής και τον ρόλο της κοινωνίας, απόψε στις 7.30 μ.μ. στο καφέ Παραρλάμα, Εμπεδοκλέους 34 στο Παγκράτι. Συζητούν οι Λεμονιά Αβαγιάννη, Λυκούργος Καρατζαφέρης, Αικατερίνη Τεμπέλη και οι δημιουργοί.

 

Τετάρτες στο Μουσείο

Συνεχίζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ο κύκλος των επιστημονικών διαλέξεων «Τετάρτες στο Μουσείο - Αρχαιολογικές Διαλέξεις» με πρώτο προσκεκλημένο τον διακεκριμένο Βέλγο νομισματολόγο François de Callataÿ και θέμα της ομιλίας του «Οι χρυσές κοπές του Μεγάλου Αλεξάνδρου: ταχεία παραγωγή, άμεση αποθησαύριση». Απόψε στην Αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος στις 7μ.μ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις