Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Το Ριάτσε να μας δείξει το δρόμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Ριάτσε να μας δείξει το δρόμο

Τον -δικαιωθέντα- δήμαρχο του Ριάτσε (Καλαβρία) Ντομένικο Λουκάνο επικαλέστηκε στη σύνοδο της υποεπιτροπής ένταξης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ο πρόεδρός της, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός: "Πρέπει να μας δείξει τον δρόμο".

"Το στοίχημα σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι η υποδοχή αλλά και η πραγματική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στις κοινωνίες μας", τόνισε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως "η ένταξη είναι η πιο ηχηρή απάντηση στις απάνθρωπες πολιτικές και τον φόβο που θέλουν κάποιοι, όπως ο Σαλβινι, να επιβάλουν. Η αλληλεγγύη του Ντομένικο Λουκάνο, καθώς και άλλων δημάρχων, νίκησαν τον υπουργό Εσωτερικών", υπογράμμισε παραπέμποντας στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, που δικαίωσε τον δήμαρχο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γ. Ψυχογιός τόνισε πως το Συμβούλιο της Ευρώπης θα πρέπει να προωθήσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες που γίνονται από φορείς και κράτη για την ουσιαστική ένταξη των προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στις ακροδεξιές φωνές και στις ξενοφοβικές πολιτικές, που τείνουν να επιβληθούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Εκφράζοντας τη συμπαράσταση της επιτροπής στον δήμαρχο εξέφρασε τη βεβαιότητα "ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά στο τέλος θα νικήσουν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL