Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπερψηφίστηκε ο πρώτος μεταμνημονιακός Προϋπολογισμός

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός με 154 ναι, 143 όχι σε σύνολο 297.

 

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ομιλία της Κατερίνας Μάρκου που αποκάλυψε την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επαναφέρει το ΔΝΤ στην χώρα καθώς και του Νίκου Δένδια που παραδέχθηκε ότι ο ίδιος κατήργησε 5.500 οργανικές θέσεις στην ΕΛΑΣ, τη στιγμή που η Ν.Δ. έχει πρώτο στην ατζέντα της, το ζήτημα της ασφάλειας και το θέμα της υποστελέχωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού που θα ψηφιστεί με τροπολογία πριν το τέλος του χρόνου ανακοίνωσε κατά την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Σύμφωνα με όσα είπε: «πριν από το τέλος του χρόνου θα ψηφιστεί τροπολογία για παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού, που θα συνοδευτεί από περαιτέρω απλούστευση και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του». Επίσης είπε ότι «σύντομα θα αποσαφηνιστεί το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και θα έρθει η σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Στόχος μας είναι η εν λόγω προστασία να επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία επαγγελματιών, η προστασία να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να συνοδευτεί από ευρύτερη πολιτική στέγασης για όσους δεν έχουν κατοικία».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη για το πώς επί κυβέρνησης Σαμαρά έκαναν το χρέος βιώσιμο.  «Αυτά τα δύο μαζί κάνανε το χρέος βιώσιμο και, άρα, δεν χρειαζότανε εσείς να πάτε και να ζητήσετε μείωση του χρέους», «Εμείς ξέραμε ότι και το 4,5% είναι 'too much', αλλά και το 3,5% Αλλά και αυτό που λέγατε για τους ρυθμούς ανάπτυξης ήταν τόσο πέρα από την πραγματικότητα, που αυτό είναι το οποίο βοηθούσε τους Γερμανούς, γιατί έλεγαν 'να, με 4,5% ανάπτυξη και 4,5% πρωτογενή πλεονάσματα δεν χρειάζεται να πάρουμε κάτι για το χρέος'».

Κατ. Μπρ.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Δένδιας: Εγώ κατήργησα 5.500 θέσεις αστυνομικών γιατί δεν χρειαζόντουσαν (Video)

 

Η Κατερίνα Μάρκου ομολογεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα φέρει το ΔΝΤ ξανά στην Ελλάδα! (Video)

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ποιος ήταν συνεργάτης του Φλώρου είπαμε;

Τόσες μέρες η Ν.Δ. είχε αποφύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιλογή που εντάσσεται, προφανώς, στη στρατηγική του ήπιου πολιτικού κλίματος την οποία ακολουθεί η Ν.Δ. μετά τον ανελέητο πόλεμο τοξικής λάσπης με τον οποίο έφτασε μέχρι τις ευρωεκλογές.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο