Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υποκρισία Ν.Δ. - ΚΙΝΑΛ και αιχμές Γκιουλέκα κατά του Αρχιεπισκόπου (Video)

"Πάγια" ήταν η θέση της Ν.Δ. για τις σχέσεις Πολιτείας - Κράτους σύμφωνα με την πρώτη αντίδρασή της και καλωσόριζε το ΣΥΡΙΖΑ που την αποδέχθηκε καταλήγοντας στη συμφωνία με την Εκκλησία.

Ούτε δύο μέρες δεν πέρασαν και τα γύρισε όμως...σήμερα δεν θέλει να αλλάξει τίποτα γιατί οι διακριτοί ρόλοι υπάρχουν ήδη.

Ξέχασε την "πάγια" θέση της Ν.Δ. το πρωί στον ΑΝΤ1 και ο κ. Γκιουλέκας στάθηκε όχι μόνο απέναντι στη συμφωνία, αλλά έβαλε και κατά του ίδιου του Αρχιεπίσκοπου, που ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό. 

"Αισθάνθηκα περίεργα όταν άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο που ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό" είπε ενώ πρόσθεσε ότι "αισθάνθηκε" και "ντροπή όταν άκουσε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ανοίγουν 10.000 θέσεις για το Δημόσιο" γιατί ποιος θα τους πληρώνει;

Δηλαδή στην πραγματικότητα αυτό είναι που τους καίει... Να μην αναβαθμιστεί ποτέ το Δημόσιο και οι υπηρεσίες του κράτους, όπως οι παροχές Υγείας και η Εκπαίδευση γιατί πως θα τις ξεπουλήσουν μετά...

Πίσω από τις κραυγές "εκκοσμικεύεται η Εκκλησία", "πάμε σε δεσποτοκρατία" του κ. Γκιουλέκα αυτό κρύβεται... και δεν τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος ούτε για τον λαϊκό, ούτε για το νέο παπά.

Το ΚΙΝΑΛ με τη σειρά του, δια του κ. Καρανικόλα, ενώ επικρίνει σφοδρότατα την κυβέρνηση ότι δεν είναι διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους και μιλά για κωλοτούμπα, όταν ρωτάτε για τη δική του θέση και αν είναι υπέρ του διαχωρισμού, απαντά ότι είναι υπέρ των διακριτών ρόλων μετά από διάλογο με την Εκκλησία. 

Η διαφορά με τη Ν.Δ. ποια είναι; Οι μεν πιστεύουν ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι σήμερα, οι δε ότι δεν υπάρχουν και θα επιτευχθούν μετά από διεξοδικό διάλογο...

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια