Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Χθες το θυμήθηκε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χθες το θυμήθηκε

Και πόσο ευχαριστημένη θα ήταν από μια κυβερνητική συνεργασία της Δεξιάς με τους Πράσινους.

Εξαιρετική προσέγγιση. Μόνο που προσπερνά την ακροδεξιά κατρακύλα της ίδιας της Δεξιάς στο γερμανικό κρατίδιο. Μια κατρακύλα που ολοένα και επιταχύνεται, ειδικά σε σχέση με το προσφυγικό. Ξεχνάει επίσης το γεγονός ότι ο βασικός λόγος που εκεί δεν παρατηρείται σημαντική άνοδος της Ακροδεξιάς είναι γιατί οι δεξιοί Χριστιανοκοινωνιστές καλύπτουν παραδοσιακά αυτό τον χώρο. Πιο δεξιά δεν έχει.

Η προσέγγιση αυτή είναι στην πραγματικότητα απόδραση από τη συζήτηση για το τι ακριβώς είναι η Δεξιά στη Βαυαρία. Αρκεί μια συνεργασία με τους Πράσινους για να ξεπλυθεί το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα χωρίς να αλλάξει φυσιογνωμία. Έτσι, με προοδευτική αθωότητα, η Ντ. Μπακογιάννη δραπετεύει ταυτοχρόνως και από τη συζήτηση για το τι κάνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία στο προσφυγικό και το μακεδονικό.

Φρόντισε πάντως να αδειάσει τον Αντώνη Σαμαρά, που ωρύεται ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, καθώς και τον Άδωνι Γεωργιάδη, που ισχυρίζεται πως το Βουκουρέστι ήταν μια πατριωτική κουτοπονηριά. Καθυστέρησε κάτι μήνες να μιλήσει βέβαια. Και μίλησε τόσο όσο χρειαζόταν για να καθαρίσει κάπως τη θέση της. Όχι για να πει τι θεωρεί πως πρέπει να κάνει το κόμμα της.

Αλλά την Ντ. Μπακογιάννη δεν την ενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία. Την ενδιαφέρει η υποψηφιότητα του γιου της στον Δήμο Αθηναίων. Γι' αυτό θυμήθηκε χθες ότι είναι προοδευτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL