Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Δ. Τζανακόπουλος: Πολιτική και ηθική μας υποχρέωση να προχωρήσουμε και σε θεσμικές τομές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Πολιτική και ηθική μας υποχρέωση να προχωρήσουμε και σε θεσμικές τομές

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ, ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η ανεξάρτητη επιτροπή υπό τον καθηγητή Γκόλνταμερ, τονίζοντας ότι «είναι πολιτική και ηθική μας υποχρέωση να προχωρήσουμε και σε θεσμικές τομές».

Για την προσπάθεια να δοθεί τέλος στο καθεστώς παρανομίας, τονίζει ότι η κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση και την ικανότητα, αλλά «χρειάζεται εξίσου μια συλλογική δέσμευση της κοινωνίας», υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που «σήμερα νιώθουν ανήσυχοι», «είτε θα πειστούν οικειοθελώς να πάψουν να παρανομούν ή θα αντιμετωπίσουν πάραυτα τις συνέπειες του νόμου».

Κάνει λόγο για «πολιτικό και ηθικό εκφυλισμό» της ΝΔ και αναπαραγωγή ακραίου και ανερμάτιστου λόγου, ενώ στις αιτιάσεις για τα ονόματα των θυμάτων, σημειώνει ότι είναι στη διάθεση των ΜΜΕ και των κομμάτων, ενώ για τον αριθμό των νεκρών, «οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κάνει αυτό που επιτάσσει το πρωτόκολλο και οι κανόνες λειτουργίας τους».

Μιλά για «ανορθόδοξο πόλεμο» συγκεκριμένων οικονομικών και εκδοτικών κέντρων, από τα οποία καθοδηγείται η Νέα Δημοκρατία και τονίζει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την διόρθωση παθογενειών, στις οποίες η ΝΔ «όταν δεν βρίσκεται φανατικά απέναντι», όπως στην αυθαιρεσία, «απλώς σιωπά».

Στον αντιπολιτευτικό λόγο της ΝΔ, αλλά και του ΚΙΝΑΛΛ απαντά ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από τους πολίτες και όχι από την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αναφέρει ότι «βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού» του οποίου η προσοχή, μετά το τέλος των μνημονίων, βρίσκεται «στις ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν άμεσα την ελληνική κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL