Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Στέφος: Εμβληματική η εφαρμογή του Κλεισθένη, μεταβατική η τροπολογία (Video)

Εμβληματική χαρακτήρισε την εφαρμογή του Κλεισθένη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ για την τροπολογία των 16 βουλευτών που έκανε δεκτή ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι είναι μεταβατική.

Οι λόγοι που επέβαλλαν την κατάθεση της ήταν το γεγονός ότι αν υπήρχε παράταση θα μπορούσε να εγερθεί θέμα αντισυνταγματικότητας. «Η τροπολογία αφορά μόνο τη μετάβαση από τον Καλλικράτη στον Κλεισθένη».

Έτσι η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών θα είναι μία εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές και η δεύτερη μια εβδομάδα μετά, ταυτόχρονα, δηλαδή, με τις Ευρωεκλογές. Πρόκειται ένα καθαρά διαδικαστικό θέμα, ξεκαθάρισε ο κ. Στέφος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη Ν.Δ. για την στείρα αντιπολιτευτική τακτική που υιοθετεί καθώς όπως είπε δεν βλέπει την πραγματικότητα. «Φανταστείτε να εγειρόταν θέμα αντισυνταγματικότητας και να προσέφευγαν κάποιοι στο ΣΤΕ».

Ο Γ.Στέφος υπογράμμισε ότι «πρέπει να έχουμε μια άλλη προσέγγιση για το πώς θα λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση». Γιατί να μην μπορούν να συνεννοηθούμε; αναρωτήθηκε κρίνοντας απαραίτητη τη συνεννόηση των κομμάτων.

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια