Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει κάποτε να τοποθετηθεί για τις 7 κακουργηματικές διώξεις εναντίον στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ (Video)

“Οι πολιτικές ευθύνες του κ. Γεωργιάδη είναι πασιφανείς και προφανείς σε ότι αφορά την υποθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ” απάντησε σε ερώτηση σχετική για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού υγείας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

"Η εισαγγελέας έχει ασκήσει 7 κακουργηματικές διώξεις και κάποια στιγμή, θα πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Γεωργιάδης αντί να τα χρεώνει σε υποτιθέμενα χειραγωγημένα πορίσματα διότι αυτό έκανε με χθεσινές του δηλώσεις" συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος. "Να μας πει αν και οι διώξεις που του έχουν ασκηθεί είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης, ή εντολών και από ποιον". 

Ωστόσο ο κ. Τζανακόπουλος παρέπεμψε στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που θα εξετάσει τη δικογραφία για ποινικές ευθύνες του κ. Γεωργιάδη. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης:

«Η αποστολή εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη στη Βουλή της δικογραφίας έχει την έννοια της διερεύνησης συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών πολιτικού προσώπου το οποίο κατονομάζεται στην παραγγελία και είναι ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης».

«Πρέπει να ερευνηθεί κατά την εκτίμηση της εισαγγελέως εάν και εφόσον υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι από τα 23-23 άτομα που αναφέρονται, τα 17 άτομα αποδεδειγμένα απασχολήθηκαν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη με αντίστοιχη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου που εκτιμά το πόρισμα σε 256.000 ευρώ συνολικά για ένα χρόνο, και βεβαίως επειδή ξεπερνά τις 150.000 ευρώ έχει κακουργηματικό χαρακτήρα».

Συντάκτης: avgi.gr

 

Η εισαγγελέας Διαφθοράς άνοιξε τον δρόμο για δίωξη στον Άδωνι Γεωργιάδη

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο